terug naar overzicht

Creatieve Chefs tijdens de feestdagen

Wie had gedacht dat het uitgerekend in de maand van topdrukte zo stil zou zijn? Nog steeds moeten veel foodprofessionals hun werk noodgedwongen neerleggen. Toch blijven er mooie initiatieven ontstaan, die veel gasten een geluksmoment bezorgen (tot aan de voordeur). We spraken al eerder met een aantal creatieve chefs in de coronacrisis. De creativiteit en veerkracht van onze branche blijft ons verbazen. Ook richting de feestdagen werden er weer mooie acties opgestart. Die delen de initiatiefnemers graag met je. Laat de verschillende ideeën je inspireren!

Eten en Drinken – Bomen en Ballen

Creatieve Chefs Eten en Drinken

Hoe maak je de feestdagen nu helemaal compleet? Dat dachten ze ook bij café Eten en Drinken. En zo ontstond een initiatief in samenwerking met Santa’s Take-Away. Gasten halen daar nu niet alleen eten en drinken af, maar ook Nordmann kerstbomen. Bijkomend voordeel: bij aankoop van een kerstboom krijg je een doosje huisgemaakte pulled pork en sushi bitterballen! “Zo bieden we nog wat extra’s, waarmee we ons onderscheiden”, aldus medewerkster Lise van Well. “We hebben de actie gepromoot via flyers, spandoeken en social media. Zo hopen we dat mensen aan ons denken en ons ook op deze manier willen steunen.” Daarnaast hebben ze nog een mooi gebaar in deze tijd van het jaar; voor elke verkochte kerstboom, wordt een kerstboom teruggeplant.

 

Tevens kunnen mensen bij café Eten en Drinken terecht voor een afhaal-borrelbox, die in drie varianten (normaal, luxe of vega) verkrijgbaar is. En speciaal voor de decembermaand is er een pakket samengesteld met een cadeaubon en verschillende lekkernijen die huisgemaakt zijn, of uit de regio komen. Leuk voor onder de kerstboom, in de schoen of als kerstpakket.

Eetwinkel ’t Boothuys - slim voorbereid

Creatieve Chefs boothuys

In de tweede coronagolf bedacht Eetwinkel ’t Boothuys een proeverij menu. Een mooie selectie van de menukaart in porties thuisbezorgd. Zo hoeven gasten niet te kiezen en kan alles worden geproefd. Alles is kant-en-klaar en hoeft alleen nog thuis opgewarmd te worden. “Mensen kopen gemak, we hebben alle gerechtjes slim voorbereid”, aldus Sjaak van Oosterom van Eetwinkel Het Boothuys. “Zo hoeft van de voorgerechtjes alleen de soep nog opgewarmd te worden. En de hoofdgerechten kunnen allemaal in één keer in de oven, ze hebben dezelfde bereidingstijd.” Speciaal voor kerst is een kerstproeverij menu samengesteld. Heerlijke combinaties van verschillende gerechtjes in de vorm van een luxe 4-gangenmenu. Optioneel kunnen gasten er een fles wijn of een bubbel bij bestellen.

Sound & Soul - Feestpakketten & Christmas around the world

Creatieve Chefs Sound en Soul

Eigenaar en chef-kok Tjerk van Sound & Soul in Arnhem zat in oktober vanwege de sluiting van de horeca met zijn handen in het haar. Totdat hij op een super idee kwam. In samenwerking met lokale ondernemers heeft hij feestelijke kerstpakketten ontwikkeld. 

“Ik vond dat ik iets moest doen met de kerst die er bijna aan komt. Ik werk veel samen met lokale ondernemers en heb net mijn eigen unieke gin laten ontwikkelen. Daarom heb ik een lokale feestbox samengesteld. In het pakket zit onder andere een flesje Sound & Soul gin met bijpassende tonic, een koffiestrippenkaart, Iraanse theespecialiteiten én een gesigneerde single van Loren Nine (singer-songwriter)’’, vertelt Tjerk enthousiast.

Ook tijdens de kerstdagen zal Tjerk niet stil zitten. Je kunt bij Sound & Soul namelijk een ‘christmas dinner around the world’ bestellen. Met dit uitgebreide 5-gangenmenu waan je je culinair gezien op alle continenten. Wil je hier meer over weten? Check dan soundensoul.onlinemaaltijd.nl

De kluizenaar - Van dinner walk tot thuisdiners

Creatieve Chefs Kluizenaar

Als er één restaurant sinds de coronacrisis niet bij de pakken neer is gaan zitten is het wel de Kluizenaar speciaalbier en spijzen in Nijmegen. Sinds de coronacrisis lijken ze zelfs zichtbaarder dan ooit. Hoogtijd voor ons om eens in gesprek te gaan met Angelo Lemmens van 'koken met Angelo'. Hij werkt als freelance kok voor de Kluizenaar.

 “Door het samenwerkingsverband zijn we ontzettend breed inzetbaar. Overal waar we een kans zien pakken we die met beide handen aan. We doen echt van alles, serveren van soep tot cheesecake met stoofpeertjes voor afhaal, we bezorgen daggerechten en organiseren thuisdinners. We hebben een marktkraam waar we onder andere oliebollen, appelbeignets en kibbeling verkopen. Veel voorbijgangers bestellen dan snel even iets lekkers", vertelt Angelo.

Een ander initiatief van de Kluizenaar in samenwerking met lokale restaurants is ‘Bottendaal Buiten Dinner walk’. Een culinaire wandeltour die langs een aantal restaurantjes in de prachtige wijk gaat. Gasten kunnen al wandelend verschillende gerechtjes eten. Dit initiatief is een groot succes en daarom  gaat dit nog een aantal weken door.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen