terug naar overzicht

Canada Beef

Vers in ons assortiment

Angus Heritage

We hadden al rundvlees uit Zuid-Amerika (Beef Culinar) en Europees rundvlees (Meisterfrisch) in ons assortiment bij CHEFS. Vanaf heden hebben we daarnaast ook Canadees rundvlees. Afkomstig van Angus Heritage runderen die natuurlijk opgroeien in de regio Brooks waar ze vrij kunnen grazen. Door de dieren gedeeltelijk te voeren met natuurlijke granen, krijgt het vlees de gewenste grain fed kwaliteit. Het vlees van ons merk Canada Beef is van topkwaliteit, heeft een mooie marmering en dus fantastische smaak en malsheid. 

We hebben alle technische delen op voorraad, zoals bavette, dunne lende, ribeye, hazen, sucade (gesplitst en gevliesd als flat iron), staartstuk en ribstuk. 

Het ras

Het vlees Canada Beef is enkel afkomstig van het ras "Angus Heritage" van Canadese grond. De dieren groeien op bij boeren familiebedrijven. Waar ze zonder gebruik van hormonen op natuurlijke wijze opgroeien tot gezond volwassen vee. 

Respect voor dier en milieu

Alle dieren spenderen het grootste deel van hun leven in de openlucht en leven in harmonie met de natuur. In de regio rondom Brooks (Alberta, Canada) zijn de klimaatomstandigheden het hele jaar door geschikt voor deze soort. De schone, frisse lucht en ongerepte omgeving komt de levenskwaliteit van de beesten alleen maar ten goede. Er is meer dan genoeg wild gras en kruiden te eten en er is onbeperkt toegang tot natuurlijk drinkwater. 

Gezonde voeding

Een aantal weken voor de slachting krijgen de dieren aanvullende voeding op het voer dat ze uit de natuur beschikbaar hebben. Daardoor draagt dit rundvlees de kwaliteitsnaam: "grain-fed". De gewenste vleeskwaliteit wordt bereikt bij een slachtgewicht van ongeveer 400 kilo en slachtleeftijd van max. 30 maanden. Deze drie kenmerken van voeding, leeftijd en gewicht leveren later een merkbaar kwaliteitsverschil in het vlees op. 

Het kwaliteitsniveau

Dit vlees is van de kwaliteitscategorie "AA of hoger". Dit wordt gekenmerkt door een uitstekende marmering en uitgesproken lichte vetdekking. Daarmee is het vergelijkbaar met de Amerikaanse kwaliteitsgraad "Choice or higher" bij ons US Beef. 

Controle van de staat

De eisen rondom dierenwelzijn worden voortdurend gecontroleerd door onafhankelijk autoriteiten. De "Canadian Food Inspection Agency (CFIA)" en "Canadian Beef Grading Agency (CBGA)" garanderen de veiligheid en kwaliteit. 

Vleesdelen CANADA BEEF

liesstuk
Liesstuk (art. 17387262)
ribeye
Ribeye (art. 17278539)
runderhaas
Runderhaas zonder ketting (art. 17278522)
dikke lende
Dikke lende (art. 17278515)
staartstuk
Staartstuk (art. 17387217)
ribstuk
Ribstuk (art. 17387309)
Runder sucade
Sucade (art. 17387286)
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen