terug naar overzicht

Zomertijd is BBQtijd!

De warme dagen zijn voor velen een uitnodiging om gebruik te maken van de buitenkeuken. Barbecueën creëert gezelligheid en zorgt veelal voor lange zomeravonden met hapjes en drankjes. Bereid heerlijke kippetjes, spiesjes, vis of groenten op de barbecue en geniet van de heerlijk malse producten. De laatste jaren zien we steeds vaker verschillende soorten barbecues, allemaal met hun eigen kenmerken. Wij zetten er een aantal op een rijtje.

Vlees op barbecue

Smoker
Van buiten lijkt het een locomotief, maar van binnen is het een echte grillmaster. De smoker tilt koks en barbecuefans naar een hoger niveau. De warmte wordt gegenereerd in een deel aan de zijkant, waarin vuur wordt aangestoken met hout of kolen. De warmte uit deze zij-box leidt naar de gaarkamer, waar de grillproducten op het rooster liggen. Door de indirecte hittebron, gaart de smoker bijzonder zacht en zeer gelijkmatig. Hierdoor worden uw producten heerlijk mals en krijgen een subtiele rooksmaak.

De smoker is vooral geschikt voor grote stukken vlees, wat het bereiden voor grote groepen tevens heel eenvoudig maakt. Maar beperk het niet tot vlees, ook vis en pizza smaken bijzonder goed.

Houtskoolgrill
Met een houtskoolgrill is geduld een schone zaak. Om de juiste temperatuur te bereiken zal de nodige tijd kosten. Maar het resultaat mag er zijn: de gegrilde producten krijgen de authentieke barbecue smaak. Een houtskool barbecue is bij uitstek geschikt voor mensen die willen genieten van lange avonden onder het genot van een hapje en drankje.  

Klassieke gerookte vis, zoals forel en zalm, krijgt een speciale twist als u rozemarijn of jeneverbessen met de vis op het rooster legt. Ideaal voor het bereiden van vis is een grilltang, of gebruik een bananenblad om te voorkomen dat de vis aan het rooster blijft hangen. Leg dit blad vooraf wel minimaal 5 minuten in kokend water en rooster de vis dan in het blad op de grill.

Gas barbecue
Een eenvoudige helper in de buitenkeuken: de gas barbecue is snel klaar voor gebruik, makkelijk aan te steken en eenvoudig schoon te maken. De gas barbecue ontwikkelt nauwelijks rook, geen roet en daardoor ook geen geur. Met temperatuurregelaars kan de warmte aangepast worden aan de te grillen producten. Wilt u toch een echte rookaroma aan uw producten? Gebruik dan een speciale rookbox om deze smaak na te bootsen.

De gas barbecue haalt energie uit een gasfles, die in de meeste gevallen genoeg energie heeft voor meerdere barbecues. Het is ideaal in gebruik bij veel gasten, omdat het niet nodig is tussentijds bij te vullen. Tip: snijd een grillmotief in een hamburger en grill het bij 260 – 300 °C met het deksel gesloten, dan worden ze heerlijk mals.

Pellet barbecue
De pellet barbecue is de hit uit Amerika! In gebruik lijkt het een broertje van de gas barbecue. Bij een pellet grill wordt het eten echter bereid met een rookaroma, door de rook die zich tijdens het grillen ontwikkelt. Bij de meeste modellen zorgt een kleine schoorsteen voor de juiste rookontwikkeling. De pellet barbecue is energiezuinig en gemaakt van duurzaam materiaal.

De pellet barbecue heeft een gelijkmatige warmteverdeling en is eenvoudig schoon te maken. Het is belangrijk dat alleen houtpellets worden gebruikt, geen pellets uit graanmolenafval. Alleen dan krijgt het eten het gewenste aroma. Ooit een pizza van de barbecue gehad? Ook hiervoor is de pellet barbecue zeer geschikt, door het afsluitbare deksel.

Maak uw keuze en grillen maar!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen