terug naar overzicht

Zoete verleiding, verse vijgen!

Vijgen yoghurt

Van oorsprong komt de vijg uit Jordanië. Het is dan ook een van 's werelds oudst bekende vruchten. De vijg is een schijnvrucht, dat wil zeggen dat de vele pitjes in de vijg de vruchtjes zijn. Hoewel verse vijgen jaarrond verkrijgbaar zijn, is het oorspronkelijke vijgenseizoen van augustus tot november, nu dus! Verse vijgen zijn heerlijke zoete vruchten om te verwerken in verschillende gerechten. Lekker als voorgerecht bij ham, kaas en salami of in een salade. Mooi te combineren als vijgencompote bij wildgerechten en goed in te zetten bij fris/zoete desserts. Wat is jouw favoriet?

Wist je dat?

Vijgentaart


* Vijgen vitamine A en K bommetjes zijn. Daarnaast bevatten ze nog enkele B-vitamines en belangrijke mineralen  als magnesium, calcium en kalium.
* Er honderden vijgenvariëteiten zijn. De vier voornaamste schilkleuren zijn: wit, groen, rood en donkerpaars.
* Verse vijgen met en zonder schil gegeten kunnen worden. 
* Vijgen niet meer rijpen nadat ze geplukt zijn, what you see is what you get!
* Vijgen populair zijn door hun zoetheid, ze kunnen dan ook gebruikt worden als vervanger van gewone suiker in recepten. Hoe donkerder de vrucht, hoe zoeter hij is.
* In de oudheid de vijgenplant in het Middellandse Zeegebied gekweekt werd. Zelfs Aristoteles was fan van de sappige vrucht.
* Vijgen kwetsbaar zijn, de schil wordt vrij snel kapot gedrukt. Als de vrucht bij zacht indrukken licht meegeeft, is hij perfect.

Soep
Toast
pizza
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen