terug naar overzicht

Vintage visrecepten - heerlijke klassiekers

Zeetong

Wat goed is, is goed. De wereld staat bol van trends, gadgets en nieuwe ontwikkelingen. Ook wij bij Chefs zijn niet vies van ontwikkeling en vernieuwing, maar soms zijn dingen ‘gewoon goed’. Die klassiekers moet je niet willen veranderen. En juist dat is op dit moment een trend: vintage recepten, koken uit grootmoeders kookboeken. Oud is hip!

Chef Geneal

Hoe zeer we ook genieten van nieuwe recepten en technieken: het volgende visrecept werkt altijd! Zeetong à la meunière, een gebloemde zeetong, gebakken in roomboter en gegarneerd met peterselie en citroen. Dit klassiek Franse recept neemt ons altijd direct mee in gedachten... op een terras, met een prachtige witte wijn en een heerlijk krokant gebakken visje. Deze smaakvolle platvis uit de Noordzee wordt ontveld en vervolgens in zijn geheel (inclusief kop, staart en graten) gebakken.

Ook deze zomer is dit gerecht niet weg te denken op de kaart. Om ervoor te zorgen dat jouw gasten deze zomer van een constante kwaliteit kunnen genieten geeft Chef Geneal een aantal tips voor het mooiste goudbruine resultaat.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar met deze tips maak je het jezelf iets makkelijker:

Bereidingstips van Chef Geneal

Tip 1: Giet eerst een klein beetje olie in de pan voordat je de boter toevoegt, de olie zorgt ervoor dat de boter minder snel verbrand.
Tip 2: Houd een blokje boter achter de hand om toe te voegen wanneer de boter te snel kleurt/verbrandt tijdens het bakproces. Zo koel je de bakkende boter namelijk een klein beetje af en heb je iets meer speling.
Tip 3: Smeer de zeetong heel lichtjes in met mosterd voordat je de vis gaat bloemen, dit zorgt ervoor dat je bloem extra goed blijft plakken. Zo krijg je een heel mooi goud kleurtje op je vis.

Wijn spijs zeetong

Illyr Sauvignon Blanc
Muster.Gamlitz

Smaakprofiel: elegant | mineraal | complex
Afkomst: Oostenrijk | Südsteiermark
Druivensoort: sauvignon blanc

Bestel de wijn hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen