terug naar overzicht

Vijf cocktailtrends van dit moment

Cocktails zijn populairder dan ooit! Zeker in deze tijden willen mensen heerlijk genieten en daar hoort de nodige beleving bij. Goede service en sterke storytelling achter je producten is hierbij belangrijk. Waarbij men vroeger dacht aan mierzoete drankjes en bartenders die met flessen gooien, zijn er door trendsettende bars en horeca-professionals grote stappen gemaakt om te laten zien dat een cocktail een heerlijk en een gebalanceerd drankje hoort te zijn. Met deze vijf cocktailtrends van Maxxium geef jij je gasten een perfecte beleving op het terras.

#1 Vers fruit

#1 Vers fruit

Er is een switch gekomen in het gebruik van fruit en sappen in cocktails. De focus op vers citrussap en kleurrijk vers fruit voor de garnering is een must voor een hoogwaardige cocktail. Verse citroen, kleurrijke frambozen of frisse watermeloen maken je cocktail compleet. Ook de old-school olijf in een martini kan niet ontbreken op je menukaart. Een cocktail met meer pit? Denk dan eens aan het toevoegen van een pepertje.

#2 Kwaliteitsmixers

De opkomst van kwaliteitsmixers kan niet onopgemerkt blijven, waar deze vroeger vaak mierzoet waren met weinig smaak zijn er tegenwoordig prachtige elegante producten zoals de mooie range van Thomas Henry. Van tonic tot Ginger Beer, dit zijn mixers die recht doen in een smaakvolle cocktail.

#3 Gemak

#3 Gemak

Cocktails maken lastig en tijdrovend? Het hoeft niet zo complex te zijn. In deze drie eenvoudige stappen maak jij dé perfecte cocktail binnen twee minuten. Zorg voor mooi glaswerk, goed ijs, een maatbeker en barlepel. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en werk af met mooi garnituur, zoals rozemarijn of sinaasappel. Het inspiratieplatform van Maxxium The Flavour Selection heeft een selectie gemaakt van 14 Easy Cocktails die in elke horecazaak gemaakt kunnen worden.

#4 Alcoholvrij

Ook alcoholvrije cocktails, ook wel mocktails, stijgen in populariteit. De beleving van een mooi gekleurd drankje in een prachtig glas wil je iedereen bieden! Coebergh heeft een 0,0 gelanceerd die zeer geliefd is bij gasten; mix het met een mooie soda, garneer het met vers fruit en je gasten zullen versteld staan. Ook de perfecte gin tonic kan virgin met Damrak Virgin 0.0%. Een alcoholvrije drank gedistilleerde uit 10 natuurlijke botanicals met de subtiele smaak van citrus. 

#5 Dé zomerknallers

#5 Dé zomerknallers

Enkele populaire drankjes van Maxxium zijn Licor Balón 43 en Rosey’s Watermelon. Met de verleidelijke smaak van Licor 43 in een cocktail is succes gegarandeerd en watermeloen is altijd een hit op het terras. Maar wil je echt voor dé zomerknaller van het seizoen gaan, ga dan voor Passoã Fresh. Mix 40 ml Passoa met 150 ml tonic en werk het af met stukjes limoen en passievrucht. Het is in een handomdraai te bereiden en het ziet er verrukkelijk uit, klaar voor een topzomer!

Bekijk de producten van Maxxium voor de perfecte cocktail!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen