terug naar overzicht

Vierdaagsetips

Over enkele dagen gaan tienduizenden wandelaars van start om deel te nemen aan de tocht der tochten. De Nijmeegse Vierdaagse, die dit jaar voor de 102e keer wordt georganiseerd. Ondanks de liters bier en kilo’s friet die tijdens deze dagen over de toonbank gaan, is het wandelaars aan te raden een bewustere keuze te maken. Want als u uw voeding met zorgt kiest, kan dit de wandelprestaties positief beïnvloeden.

Vrouwelijke wandelaar met water

Altijd ontbijten
Sla het ontbijt niet over voor het wandelen. In het beste geval eet u een koolhydraatrijk ontbijt dat kan bestaan uit magere yoghurt, muesli, fruit, een bruine boterham met magere kaas of vleeswaren, jam of honing. Zorg dat u goed drinkt, drink bijvoorbeeld thee, koffie, vruchtensap of een glas melk.

Drink voldoende
Het is uiteraard belangrijk om ook tijdens het wandelen goed te drinken, zeker op warme dagen. Drink voldoende water, probeer ieder kwartier zo’n 150 ml tot 250 ml te drinken. Naast water is het aan te raden ook vruchtensappen of dorstlessende sportdranken te drinken. Hierdoor worden uw koolhydraten en mineralen snel aangevuld. Eet regelmatig, ook al heeft u (nog) geen honger. Dit zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegel op niveau blijft. Snelle koolhydraten zitten in bruin brood, fruit (banaan of sinaasappel), vruchtenyoghurt of ontbijtkoek.

Nieuwe energie
Na lange inspanning moet uw lichaam herstellen. Het is verstandig om in de eerste twee uur na de inspanning een koolhydraatrijke maaltijd te eten, in deze tijd herstelt uw lichaam het snelst. Beter nog is het als deze maaltijd vetarm is en vol met vitaminen, ijzer, eiwitten en vezels, bijvoorbeeld pasta met groenten of gegrilde vis. Hiermee brengt u uw energie sneller weer op peil.

Beperk alcoholconsumptie
Ook al wilt u misschien uw dagelijkse overwinning vieren, probeer dan toch de alcohol te laten staan. Hier zult u de volgende dag geen spijt van hebben. Natuurlijk kunnen wij begrijpen als u bij het afleggen van de laatste kilometers op de Via Gladiola een overwinningsdrankje niet kan weerstaan. 

Wij wensen alle wandelaars heel veel succes en plezier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen