terug naar overzicht

Verras met aardbeitjes op allerlei manieren

De zomerkoninkjes zijn er weer!

Ja! Ze zijn er weer: strakke, rode Hollandse aardbeien. De  zomerkoninkjes smaken toch het beste als ze uit de regio komen. En dat komen ze, mooi op tijd voor het terrasseizoen. Nu nog dat tikkie indrukwekkende recept om op de terrastafels te toveren. Voor het geval u uw gasten dit jaar eens wilt verrassen met een andere traktatie dan het aardbeientaartje met slagroom.

Begrijp ons niet verkeerd, aardbeientaart is heerlijk. En de gedachte aan een smoothie met de rode vrucht is verplicht aan een zonnige ontbijt – maar geloof het of niet, aardbeien smaken ook op pizza, passen fantastisch in een salade en maken bowl compleet. Lees maar even verder en laat u overtuigen.

Geitenkaas meets aardbei

geitenkaas aardbei salade

Van deze combi zijn jouw gasten na de eerste hap overtuigd – beloofd! Maak een rucola salade met geitenkaas en aardbeien. Mix 2 eetlepels balsamicoazijn en olijfolie, zout en peper en marineer daarin de rucola. Voeg  100 g verkruimelde geitenkaas toe en tot slot 300 g in plakjes gesneden aarbeien. Strooi er sesamzaadjes overheen en gehakte walnoten. Genieten!

De beste bowl

aardbei bowl

Toe aan verfrissing? Deze punch is perfect voor warme zomerdagen en wordt gegarandeerd het succes van de dag. Was, halveer en besuiker zo’n 2 kg verse aardbeien. Schenk er 4 flessen witte wijn overheen. Laat de mix minstens een uur in de koeling staan alvorens u het serveert. Voeg tot slot een bosje munt, 3 flessen sekt en 2 flessen bruisend water toe, proost.

Aardbei op z'n Italiaans

pizza aardbei

Pizza smaakt verrassend goed als dessert, als je de tomatensaus door vanillepudding vervangt. Dit wordt de basis voor een gebakje met zoet fruit, waarmee je dan lekker kunt variëren. Aardbeitjes doen het altijd goed. Maar probeer ook eens de combi van gepureerde mango met honingmeloen en geroosterde amandelen.

15473202 AGF aardbeien, bakje Hollandse 500 gram > bestellen

 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen