terug naar overzicht

Trendtour Londen 2017

trendtour Londen

Londen wordt beschouwd als een van de hipste steden ter wereld. Reden genoeg voor ons om een kijkje te nemen in de vooruitstrevende horecagelegenheden van deze Engelse metropool. 


Londen is groot, kleurrijk en hysterisch - de stad aan de Theems is rijk aan hotels, restaurants, bars en pubs die voor eenieder heerlijke lekkernijen bieden. Het ontbijt is weer helemaal terug in de vorm van à la carte, buffetten worden erg weinig aangeboden.

Houd het simpel!
Wat ons opvalt: het interieur van de panden is vaak heel minimalistisch. Muren en plafonds zijn ruw, de stoelen gammel en oud. Toch hebben de zaken hun eigen charme. Het motto in Londen: houd het simpel! Veel Britten hechten belang aan minimalisme in zowel het concept als de prijs. Goed eten voor een klein bedrag - dat is wat de gasten willen.

Bijzondere concepten
De districten Soho, Chinatown en Shoreditch zijn het speelveld voor de trendtour. Van een bloemenwinkel die de ontbijtzaal van een hotel blijkt te zijn en diverse pop-up restaurants op een oude spoorlijn tot een een barbecuetrein op een streetfood markt. De nieuwste uitvinding: co-work ruimtes. Het gaat hierbij om werkruimtes in restaurants of lobby's, waar men zijn mobiele telefoon of laptop kan opladen. Hiermee wordt een nieuwe doelgroep aangesproken: werknemers. 

Cross-over keuken
Bij een ander concept wordt een cross-over keuken aangeboden, zoals een Thaise kipkerrie of een Koreaanse kipburger. Niets wordt hier op porselein geserveerd, alles gaat in wegwerpverpakkingen. Dit is goedkoper en minder milieuvervuilend. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen