terug naar overzicht

Sprankelende cocktailtrends

Het terrasseizoen is weer in volle gang. Dit betekent dat de meest mooie, kleurrijke en frisse cocktails weer worden geserveerd. Cocktails blijven ontzettend trendy, dat maakt het ook voor jou als ondernemer is het interessant cocktails op je menukaart te zetten. Gasten zijn namelijk bereid meer te betalen voor dit overheerlijke mixdrankje. Wij hebben de nieuwste cocktailtrends voor je op een rijtje gezet, van instagrammable en hoogwaardige ingrediënten tot recepten waarmee je de drankjes meteen kan toevoegen aan je drankenkaart.

Less (alcohol) is more

highball

Ook dit cocktailseizoen zien we mocktails weer terug op het terras. Onder het motto “bewust drinken” genieten gasten graag van alcoholvrije drankjes. Creëer overheerlijke mocktails van alcoholvrije gins of coubergh. Of maak gebruik van alcoholvrije wijnen als basis. Bijna alle cocktails zijn goed te mixen met tonic, frisdrank of kwaliteitsmixers als Thomas Henry. Onze favoriet is Gin Basil Highball. Doe 3 tot 4 basilicumblaadjes, 2 cl citroensap en 2 cl suikersiroop in een shaker. Voeg 5 cl alcoholvrije gin toe en ijsblokjes en schudden maar. Giet in een mooi cocktailglas en top af met soda. Deze verfrissende cocktail is een aanwinst op je menukaart.

Luxe in een glas

Volee

De basis ingrediënten in cocktails blijven zich steeds verder ontwikkelen. Van uitzonderlijke kruiden of uitgebalanceerde verjus (sap van onrijpe druiven) zijn ingrediënten die je cocktail naar een hoger niveau tillen. Een voorbeeld van een overheerlijk alcoholvrije drank met verjus is Apératif naturel. Dit alcoholvrije drankje bestaat buiten verjus ook uit chardonnay-druiven, grapefruit, bergperzik, vlierbloesem en sinaasappel. Combineer Apéritif naturel met Thomas Henry tonic en garneer met grapefruit. Een luxe alcoholvrije smaakcombinatie. Voor een luxe en kruidige cocktail mét alcohol kan je voor het volgende recept gaan: voeg 5 muntblaadjes in een wijnglas, bedek met 3 tl rietsuiker, voeg 2 cl verjus toe en stamp fijn met een stamper. Giet vervolgens ijs, 4 cl verjus, 4 cl gin en 4 cl witte wijn in een cocktailshaker en schud krachtig. Doe het mengsel in het wijnglas en laat je gasten genieten van al het moois dat dit drankje te bieden heeft.

Start met een aperitief

Gembercocktail

Goed nieuws voor liefhebbers van gezellig borrelen in de middag of vroege avond. De aperitief cultuur was al ontzettend populair in Frankrijk en Italië, maar inmiddels wint het ook in Nederland aan populariteit. Een aperitief is een geweldig begin voor een gezellige dineravond, maar ook een perfecte opwekker van eetlust en een kans voor extra omzet. Start je diner deze zomer met een frisse gemberaperitief. Doe 5 cl suikersiroop, 5 cl appelsap, 1 cl citroensap en 1 cl eiwit in een shaker en schud krachtig. Schenk in een glas en top af met gingerbeer. Garneer met partjes appel en blaadjes basilicum.

Sprankelend instagrammable cocktails

cocktail

Social media staat vol met foto’s van eten en drinken. Zorg dat jouw gerechten en drankjes er ook geweldig uitzien, zodat je gasten hun restaurantervaring delen via social media. Scoren doe je zeker met een glitter cocktail, bladgoud, kleurrijke ijsblokjes en een sprankelend suikerrandje. Maak gebruik van foodglitter voor een absolute blikvanger. Maak een sprankelende cocktail van roze gin; shake 2 cl roze gin met 2 cl sinaasappellikeur, 3 cl room, 1-2 scheutjes aardbeiensiroop en ijsblokjes. Giet in een martini glas en garneer met verse aardbeien en versier met glitters.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen