terug naar overzicht

Smaakvol winterfruit

De kaki is écht winterfruit! Het is een bijzondere exotische vrucht met een zoete smaak. Van oorsprong komt de kaki uit de Himalaya en groeit het ook in de bergen van Japan, Korea, China en Thailand. Deze verrassende vrucht is de nationale vrucht van Japan. 

In sommige gemeenschappen geloven ze in de geneeskrachtige werking van deze vrucht. Het sap zou goed zijn om je bloeddruk te verlagen en meehelpen aan een gezonde darmwerking. Je kunt deze oranje vrucht eten zoals een appel of verwerken in een winterse stoofpot, roerbakken met noedels of toevoegen aan een winterse salade. Wij zetten een aantal verrassende gerechten met kaki voor je op een rijtje. 

Kaki triffle
Kaki ontbijt
Kaki burrata
Kaki chutney

Redlove appel

redlove appel

Appels met een rode schil en rood vruchtvlees. Deze prachtige verschijning heeft een bijzondere zure smaak. Wist je dat deze appel 10 tot 25 keer meer antioxidanten bevat dan een 'gewone' appel? Extra voedzaam dus. 

Cranberries

Cranberries

Het seizoen van de cranberries gaat van start. Het is een echte wintervrucht en beschikbaar tot en met maart. Door de bitterzoete smaak een heerlijke tegenhanger in zoete gerechten zoals cake, taart en koekjes. Ook als compote heerlijk bij wildgerechten of kalkoen.

Bloedsinaasappel

Bloedsinaasappel

Vanaf december zijn ook de bloedsinaasappels weer beschikbaar. Het seizoen van de bloedsinaasappel is maar kort en loopt tot ongeveer maart. Bloedsinaasappels komen goed tot hun recht in frisse salades, cocktails en desserts. Maar ook compote, (sorbet)ijs of in combinatie met kip is een aanrader! 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen