terug naar overzicht

Siegfried Wonderleaf

Het smaakt als gin, maar dat is het niet. Dit alcoholvrije alternatief is de perfecte basis voor het maken van een alcoholvrije gin tonic. In de mix smaakt het nagenoeg gelijk. Om de naam gin te dragen moet wettelijk ten minste 37,5% alcohol aanwezig zijn, daarom is dit strikt genomen geen gin.

De perfecte basis

Siegfried Wonderleaf
Raphael Vollmar en Gerald Koenen

Alcoholvrije gin – is dat wel lekker? Deze vragen krijgen de uit Bonn afkomstige Raphael Vollmar en Gerald Koenen geregeld als ze de door hun ontwikkelde Siegfried Wonderleaf presenteren. Het antwoord is een overduidelijke ‘ja’. Raphael: “maar wel met een kanttekening; drink het niet puur. Alcohol is een belangrijke smaakdrager in dranken die niet een-op-een kan worden nagemaakt. Maar dat is ook niet de reden waarom Wonderleaf is gemaakt. Het dient als basis voor alternatieve alcoholvrije drankjes. Onze achterliggende gedachte is, dat mensen die geen alcohol willen of kunnen drinken in een bar, niet altijd een cola hoeven te bestellen.”

Weinig verschil

Het begon allemaal met een 1 april grap. De makers van de bekende Siegfried gin kondigden op social media een alcoholvrije variant aan. Door de onverwacht vele positieve reacties besloten ze dit idee toch verder uit te werken. En inderdaad: het werkt. Of het nu gaat om een ​​lo-groni, basil smash, spritz of heel klassiek met tonic; uit blinde proeverijen is gebleken dat zelfs professionals het moeilijk vinden om een verschil te herkennen.

Vegan en suikervrij

Wonderleaf bevat 18 plantaardige ingrediënten met krachtige aroma’s van jeneverbes en limoenbloesem. Een koolhydraatarme, lichte, alcoholvrije drank. Bovendien is Wonderleaf suikervrij en veganistisch. Voor horecaondernemers en restauranthouders heeft Wonderleaf nog een ander voordeel: een perfect geënsceneerde mocktail of long drink kan duurder worden verkocht dan een juice spritzer.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen