terug naar overzicht

Pasta la vista!

Een eenpanspasta moeilijk? Nee hoor! Zo maakt u eenvoudig een heerlijke pasta, zonder veel afwas.

Er komt vaak veel bij kijken om een goede pasta te maken: pasta koken, groenten snijden, uitjes fruiten en ga zo maar door. In een korte tijd moet er veel gebeuren om klanten een lekker gerecht te serveren. Het kan echter een stuk eenvoudiger: bij een eenpanspasta voeg je alle ingrediënten samen in een pan, verwarmen, doorroeren en je bent klaar!

Het beste is om de pasta in de saus te koken, zodat deze de aroma goed in zich opneemt en hierdoor een nog intensere smaak krijgt. Het is dan ook belangrijk om niet direct teveel water toe te voegen, maar indien nodig kleine beetjes bij te gieten.

De klassieke pasta met tomatensaus kan als eenpansgerecht worden gemaakt, maar laat jouw creativiteit de vrije loop. Vrijwel elke pasta kan op deze manier worden bereid. Wij geven jou wat inspiratie.

Eenpanspasta met tomaten

Eenpanspasta met tomaten

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gesneden tomaten
  • 500 g spaghetti
  • 2 el oregano
  • 1 ltr groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • Peper, zout, chilivlokken

Snijd de ui en knoflook in reepjes en doe deze met de gesneden tomaten,  spaghetti  en oregano in een pan. Giet hier de warme groentebouillon overheen en voeg wat olijfolie toe. Laat dit ca. 11 minuten koken en roer om de 2 minuten goed door. Breng op smaak met peper, zout en chilivlokken.

Eenpanspasta met zalm, gamba’s en spinazie

Eenpanspasta met zalm, gamba’s en spinazie

Ingrediënten:

  • 8 gamba’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 ltr groentebouillon
  • 500 g fusilli
  • 200 ml slagroom
  • 100 g bladspinazie
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 el citroensap
  • Peper, zout

Was de gamba’s met koud water en laat ze uitlekken. Schil de ui en knoflook en snijd in kleine blokjes. Doe de olijfolie in een pan en bak hierin de gamba’s ca. 1 minuut per zijde aan. Haal ze vervolgens uit de pan. Fruit de ui en knoflook met olijfolie ca. 3 minuten en blijf goed roeren. Voeg dan de groentebouillon, fusilli en slagroom toe, breng aan de kook en laat ca. 15 minuten koken. Maak vervolgens de spinazie schoon en snijd de zalm in plakken. Als de pasta al dente is kunnen de spinazie en zalm worden toegevoegd. Doe het citroensap erbij en breng op smaak met peper en zout. Dan de gamba’s toevoegen.

Eenpanspasta Asia

Eenpanspasta Asia

Ingrediënten:

  • 300 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 70 g shiitake
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g noedels
  • 1 el pindakaas
  • 1 el chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • 550 ml groentebouillon
  • 2 el limoensap
  • 4 stengels koriander                     

Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm, en de paprika en lente-uitjes in fijne reepjes. Breng de noedels, kip, paprika, de helft van de lente-uitjes, shiitake, knoflook, pindakaas, chili- en sojasaus in de groentebouillon aan de kook. Laat het ca. 10 minuten koken en blijf goed doorroeren. Haal de pasta van het vuur en bedruppel met het limoensap. Bestrooi het met de overige lente-uitjes en koriander.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen