terug naar overzicht

Op bezoek bij Tante Tilly

Personeel of het tekort eraan, een hot topic wat vraagt om een unieke aanpak!

Samen hebben ze, Michel en Ankie Schlicher - Janssens, ruim 25 jaar ervaring in het vak. Beiden onderaan de ladder begonnen én nu staan ze samen aan het roer van twee prachtzaken in Roermond. Bistrobar Mr. Sammi en sinds kort Brasserie Tante Tilly. Ze staan niet graag in de spotlights en geven direct in ons gesprek aan alles samen te doen met 'The Big Family Group' members. Twee succesvolle zaken én een groep personeel dat graag voor ze aan de slag gaat. Wij gingen langs om te vragen naar hun geheim!

Eigenaren Tante Tilly

Zes jaar geleden openden ze Mr. Sammi, een bistrobar met een mannelijke, stoere en industriële uitstraling. Een zaak met ruimte voor 160 gasten op een unieke locatie. Naast de bistrobar biedt het gelegenheid voor bruiloften, partijen en andere feesten. 

Al enige tijd kriebelde het om een vrouwelijke tegenhanger te openen. Toen het juiste pand voorbij kwam, was dat het startschot van Brasserie Tante Tilly. De naam staat voor je favoriete tante met een gouden randje. Heerlijk bont, een tikkeltje vintage en heel gezellig. Iedereen is welkom & gelijk, een vrijgevochten omgeving, waar geen blad voor de mond genomen wordt  - maar altijd vanuit liefde en respect naar de ander. 

Tante Tilly - gasten

Om maar direct met de deur in huis te vallen, wat is jullie geheim? Een groot gedeelte van horeca Nederland zit verlegen om (goed) personeel en jullie openen een nieuwe zaak binnen 3 maanden én zitten vanaf dag één vol.

Wij geloven dat het belangrijk is om iedereen gelijke kansen te geven. Geen haantjescultuur, je doet het echt samen als één familie. Wij zien het als onze verantwoording om er samen met onze werknemers uit te halen wat erin zit! Dit doen we door niet alleen te kijken naar hoe iemand functioneert, maar juist te kijken naar het complete plaatje. 

Wij kijken dieper en zoeken naar bepaalde patronen. Wat houdt die persoon tegen om het beste uit zichzelf te halen? Ben je jong en onzeker? Heb je iets vervelends meegemaakt? Maar vooral hoe kunnen we jou helpen om datgene wat je belemmert te overwinnen?

Michel noemt mij regelmatig de therapeut in huis maar het is mijn doel om mensen te laten shinen! Ik zeg altijd; ''shine bright like a diamond''.

Ik zie ons personeel als ruwe diamanten, soms kunnen er wat krassen op zitten maar wij zetten ons in om die weer op te poetsen! Wat wij daar zakelijk aan hebben? Gelukkige medewerkers tellen voor twee!

Michel en ik draaien regelmatig mee op de vloer en onze voelsprieten staan altijd aan. Wij gaan af op ons onderbuik- gevoel en gaan het gesprek altijd open en eerlijk aan. Wat is er aan de hand? En hoe kan ik je helpen? Dat geeft zo'n binding. Bij zo'n familie, daar wil je gewoon écht bij horen!

''Shine bright like a diamand, dat is mijn motto en ik zie het als mijn taak om mensen te laten shinen. Kijk dieper naar de persoon en neem écht de tijd voor ze'' - Ankie Janssens

Verwachtingsmanagement

Hoe ziet bij jullie de onboarding eruit? Tijdens sollicitatie- gesprekken kijken wij of iemand in onze cultuur past. Wees eerlijk, past het niet, durf het te zeggen. Negatieve energie beïnvloedt het werkplezier van je werknemers. Daarnaast stellen wij de vraag welk salaris hem of haar gelukkig maakt, vervolgens kijken we naar skills en ervaring en of dit past in ons salarishuis. Ook hier gaan wij voor fair, past iemand en is het salaris fair tegenover andere teamleden met dezelfde functie. 

Bij de start zorgen wij voor gedegen training en coaching. Dat begint bij een fatsoenlijke checklist. Wat wordt er van je verwacht en wat moet je daarvoor kunnen? Wij communiceren dat heel duidelijk. Een lijstje opstellen en afgeven is niet voldoende. Zo van hier, en zoek het maar uit! Nee, wij gaan samen aan de slag met training én evalueren.

Persoonlijke evaluatie

Tijdens de onboarding van drie maanden, vinden er diverse evaluatiegesprekken plaats. Soms in samenwerking met een psycholoog of coach. Hoe gaat het, waar sta je, waar wil je naartoe en hoe kunnen we daar samen komen? Tijdens dat gesprek bespreken we het persoonlijke groeiplan.

''Goed personeel kan je niet kopen, daar geloven wij niet in. Binding zit hem op het emotionele vlak en je personeel kansen bieden om binnen je organisatie te blijven groeien!'' - Michel Schlicher

Het geheim

Tante Tilly bar

Ankie geeft aan geen écht geheim te hebben. Het runnen van een of meerdere succesvolle bedrijven vraagt veel van je. Samen met Michel heeft ze streng gekeken naar, hoe willen wij ons leven leven? En waar worden wij echt gelukkig van? En juist díe vragen hebben ervoor gezorgd dat ze beide gevoeliger en emotioneler zijn geworden. En meer afgaan op hun onderbuikgevoel. 

Dat bleek een belangrijke stap te zijn naar de geheime ingrediënten: eerlijkheid, kwetsbaarheid en liefde. Hun motto verbreed je blik, denk niet in hokjes én geef leiding vanuit kwetsbaarheid en creëer wederzijds respect vanuit liefde.

Hun tips? Zorg voor een cultuur waarin je personeel je durft te bellen en durft te vragen om hulp! Laat het autoritaire varen en neem de tijd om écht te luisteren. Heb je die tijd niet? Of mis je de voelsprieten? Huur dan iemand in om het voor je te doen. Dit is noodzakelijk voor het behouden van goede mensen om je heen!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen