terug naar overzicht

Op bezoek bij Jaxx Marina

Aan de Piushaven in Tilburg beleef je een geweldig uitje in mediterrane sfeer. Het stijlvolle interieur met groene accenten en authentieke elementen zorgen voor een fijne ambiance. Je geniet hier van de Franse keuken met Aziatische invloeden. Wij gingen in gesprek met Rik Huiskes en Yusuf Tekin en ontdekten de spannende en verrassende cocktailkaart. Speciaal voor ons magazine stelden dit duo een uniek cocktailrecept samen, laat je inspireren!

JAXX Marina opende in 2019 haar deuren. Na de opening kregen ze direct te maken met tegenslagen zoals corona. In 2023 hebben Rik en Yusuf de zaak overgenomen, Yusuf is chef-kok en werkt er al vanaf de opening. Rik is in 2022 begonnen en zorgt voor de gastvrije ontvangst. “Yusuf en ik kennen elkaar al jaren, we vullen elkaar goed aan. Onze positiviteit en samenwerking is onze kracht. We helpen elkaar en dat willen we ook uitstralen naar alle medewerkers. We zijn een hecht team!", vertelt Rik.

"Wij willen in alles wat we doen het WOW-effect creëren."

“Wat JAXX Marina zo uniek maakt? Wij willen een restaurant zijn voor iedereen én verrassen. Een voorbeeld
hiervan is de Wasake cocktail, deze wordt geserveerd met een nigiri sushi. Bij een andere cocktail serveren we een oester. Ook verrassen we in presentatie, door o.a. het gebruik van droogijs. Dat is net dat extraatje waarmee je het ‘WOW-effect’ kunt creëren."

Verrassende cocktails

"Alles wordt duurder, als je uit eten gaat dan wil je er ook een goed gevoel aan overhouden. Je gaat niet meer zomaar uit eten, je wilt geëntertaind worden. Daarom organiseren we ook gezellige avonden met een zanger, saxofonist of DJ. Dat is ook zo’n leuke verrassing voor ‘erbij’.

JAXX Marina heeft een uitgebreide cocktailkaart. “Pornstar Martini en Gin Basil Smash zijn bekende cocktails. Alle andere cocktails bedenken we zelf.”

Inspiratie halen Rik en Yusuf samen met bar expert Rutger Hartman vooral uit de combinatie met eten. De El Diablo is bijvoorbeeld ontwikkeld als drankje bij de gamba’s pil pil. En de Raspberry cheesecake past weer perfect bij panacotta met rood fruit. Soms hebben we een nieuwe cocktail bedacht binnen 3 minuten, maar soms doen we er 3 maanden over."

"Op een normale zaterdag maken we zeker 100 cocktails. Op feestdagen bedenken we altijd een passende cocktail, dan halen we zonder blikken of blozen de 200. Dat is dan wel even aanpoten voor ons barpersoneel.”, zegt Rik.

Cocktail Beauty and the Beast

Uiteraard hoeven niet alle cocktails gecombineerd te worden met food. Speciaal voor het zomermagazine bedachten we deze florale en frisse cocktail die door de zoete schuimkraag heen gedronken moet worden. Zo heb je zoet, fris en fruitig met bloemige smaken allemaal tegelijkertijd in je mond. En zeg nu zelf, wat is meer Beauty and the Beast dan een roos beschermen met een cloche?

"Wij werken hard om mensen écht te verrassen. Bij Jaxx Marina ben je een avondje uit."

Bekijk het recept voor de cocktail hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen