terug naar overzicht

Koken met maitake

Ken jij de maitake paddenstoel al? Mocht dat niet zo zijn, dan vinden wij het hoogtijd om kennis te maken. De smaak is uniek en dat moet je ervaren. Samen met Dmitri doken wij de keuken in om aan de slag te gaan. Wil je meer lezen over deze bijzondere paddenstoel? Lees dan snel verder!

De garage

Afgelopen jaar opende De Garage haar deuren aan de rand van ’s-Hertogenbosch, een unieke locatie uitkijkend op natuurgebied Het Bossche Broek. De Garage is een eigenwijze ‘niet Italiaanse Italiaan’ waar je welkom bent voor lunch, borrel, diner, een goed glas wijn of een sterke espresso aan de bar. “Voor gerechten met authentieke, pure en seizoensgebonden ingrediënten, zoals de echte Italianen dat ook doen!” En wij kunnen je vertellen... Deze zijn om je vingers bij af te likken!


Dmitri is enorm fan van het toepassen van verschillende soorten paddenstoelen in zijn gerechten. “Paddenstoelen hebben wat mij betreft de toekomst. Ik ben een voorstander van het koken met minder vlees en meer groenten.'' 

Vandaag gaat Dimitri aan de slag met de maitake in verschillende smaakvolle gerechten. De maitake is een stevige, makkelijk te verwerken paddenstoel. De naam is afkomstig uit Japan en betekent letterlijk 'dansende zwam'. Het is een exclusieve paddenstoel die razend populair is in Azië vanwege de geneeskrachtige werking. Maitake is een perfecte vleesvervanger. De smaak is uniek, dat moet je ervaren!

Over Dmitri

Dmitri maitake

“Na pittige jaren in het onderwijs had ik op de koksopleiding in Eindhoven eindelijk mijn passie gevonden, dat was een schot in de roos! Werken vond ik fantastisch, in de keuken bezig zijn vond ik een echte eyeopener. Na mijn koksopleiding heb ik gewerkt bij verschillende restaurants, waaronder veertien jaar bij sterrenrestaurant De Heer Kocken in ’s-Hertogenbosch. 

Terugkijkend op mijn jeugd denk ik dat mijn liefde voor koken altijd al in mijn bloed heeft gezeten. Mijn vader was vroeger altijd al ‘anders’ bezig met eten. Ook mijn Belgische – Congolese moeder haalde alles uit de kast. Er werd bij ons thuis volop geëxperimenteerd met eten uit o.a. andere culturen en alles werd zelfgemaakt.

Mijn manier van koken is niet het geijkte, ik wil het juist anders doen. Koken met een twist, zoals we dat hier bij De Garage ook doen. Op onze menukaart heeft ‘Biefstuk op brood’ een vaste plek. Een geroosterde ciabatta in knoflook met biefstuk, maitake, krokante Italiaanse kruiden en bakjus. Puur, met verse ingrediënten en net even anders.”

Biefstuk op brood, maitake, Italiaanse kruiden en bakjus

Gerecht 1

Deze topper heeft een vast plekje op de menukaart! Bekijk het recept hier. Bij lekker eten hoort lekkere wijn, de schenktip van registervinoloog Bjørn Scholten: 

Een mooie volle, rijpe en kruidige wijn uit Italië, Marche. Deze Fausto Rosso Piceno afkomstig van wijnhuis Fausti Vini wordt gemaakt van de montepulciano, syrah en sangiovese druif. "Fruit, frisheid en een kleine aardse toets gaan mooi samen met de sappige steak, kruiden en maitake!" Bestel de wijn hier.

 

 

Polenta, maisbereiding, maitake, buffelyoghurt en parmezaan

Gerecht 2

Een prachtig vegetarisch recept om van te genieten. Bekijk het recept hier.
Ook hierbij een mooie wijnspijs combinatie door registervinoloog Bjørn Scholten:

Een mooie volle, rijke en complexe wijn uit Duitsland, Rheinhessen. Deze Dittelsheim Chardonnay afkomstig van Weingut Stefan Winter wordt gemaakt van de chardonnay druif. ""Citrus, boter, toast, kruidig, mineraal, allemaal componenten in de wijn die mooi samen gaan met dit gerecht!" Bestel de wijn hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen