terug naar overzicht

Baby groenten

Klein maar fijn

Mini maïs, mini artisjok .. ze zijn op zo vele manieren in te zetten. Niet voor niets zijn babygroenten momenteel zo geliefd. Ze zijn ontzettend gemakkelijk te verwerken en ondanks hun petieterige uiterlijk zijn het vaak ware smaakbommetjes. Hoe bereid je nu het best die kleine varianten op je vertrouwde groenten? En waar kun je ze het best voor gebruiken? Daar hebben wij wel ideeën over die we graag met je delen.

mais

Mini maïs

Mini maïs zijn de onrijpe kolven van de veld- en suikermaïsplanten. De mini maïs worden al 1-2 dagen nadat het maïsblad is ontstaan geoogst. Ze zijn gemiddeld 10 cm lang en hebben een spits toelopende punt. De kolfjes hebben een kleine korrelgrootte. Ze zijn heerlijk mals en hebben een knapperige bite en subtiele zoete smaak.

Art. nr. 16722941

artisjok

Mini artisjok

Een artisjok is een ongeopende bloemkop van een distelachtige plant. Elke kleine groene kop van een mini artisjok bestaat uit vele kleine blaadjes die om een bloembodem zijn gevouwen. De binnenkant is mals en vlezig. Deze minigroente kun je in zijn geheel eten. Als hij rauw wordt gegeten snijd je eerst de kleine doornen aan de uiteinden van de bladen af. Als je hem blancheert of kookt is dat niet nodig.

Art. nr. 17036696

paksoi

Mini paksoi

Deze koolsoort met zachte, witte steeltjes heeft donkergroene blaadjes. De stengels zijn sappig, zoet en licht koolachtig. De blaadjes zijn veel milder van smaak. Baby paksoi hoef je niet te snijden, ze kunnen in hun geheel worden gekookt of gestoomd. Snijd alleen de onderkant van het stronkje af. Ook verrassend lekker in een smoothie.

Art. nr. 16386839

paprika

Mini paprika

De snackpaprika heeft een frisse, zoete en knapperige smaak. Paprika’s bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Zo is hij rijk aan vezels en een natuurlijke bron van een breed scala aan vitamines. De kleine blokpaprika is erg geschikt om te vullen met groente of vlees.

Art. nr. 16012028

mini regenboog peen

Mini regenboog peen

Mini worteltjes zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, oranje en paars. De schil is glad en ze zijn helder van kleur. De worteltjes zijn knapperig en zoet van smaak. De witte versie is de zoetste van de drie. Deze worteltjes zijn zeer veelzijdig in te zetten. Je kunt ze roosteren, koken, bakken, stomen, frituren, juicen of rauw verwerken in salades. Spoel ze voor gebruik af onder stromend water. Vergeet het schillen, dat is niet nodig.

Art. nr. 16280786

mini asperge

Groene mini asperge tips

Schillen is bij deze mini’s niet nodig, ze kunnen direct in de pan verdwijnen om gekookt, gewokt of gegrild te worden. Bij een korte bereidingstijd zullen ze smaak en textuur goed behouden. Het beste van alles is dat je deze groene steeltjes zowel koud als warm kunt serveren. De groenten zijn geweldig voor salades of als rauw tussendoortje.

Art. nr. 16088962

mini aubergine

Mini aubergine

Deze kleine aubergines zijn rond tot ovaal van vorm en hebben een donkerpaarse glanzende schil. Het vruchtvlees is wit met zachte, eetbare zaadjes. Dankzij de neutrale smaak is deze babygroente gemakkelijk te combineren met andere smaken. Ze zijn geschikt voor allerlei bereidingswijzen maar eet een mini aubergine niet rauw.

Art. nr. 16386419

mini courgette

Mini courgette

De minicourgette lijkt door zijn vorm wat op een kleine komkommer en is zacht van smaak. Deze mini’s zijn goed rauw te eten als knapperige snack. Ook ideaal om te grillen. Lekker én een kleurrijk plaatje in combinatie met kleine worteltjes en mini maïskolfjes uit de oven.

Art. nr. 15532800

Babygroenten zijn veel meer dan een blikvanger op het bord. De smaak is veel intenser dan die van de grote versie. Naast het klassieke gebruik in de keuken zijn babygroenten geschikt als snack voor jong en oud op scholen, kinderdagverblijven, ziekenhuizen en revalidatieklinieken. Presenteer ze als vegetarische en/of gezonde hapjes (bij de borrel), gebruik ze om te grillen of zet ze in als decoratie.

Kleine groenten kunnen sneller verwerkt worden omdat je ze meestal niet hoeft te schillen. Ze kunnen gewoon in hun geheel worden gekookt. Babygroente scoort ook punten op het gebied van duurzaamheid: de kleinere verpakkingsgrootte is er minder kans op derving en kun je toch volop variëren.

Wil je een selectie van deze mini’s bestellen? Praat met je verkoopadviseur, hij helpt je graag!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen