terug naar overzicht

Kiemgroenten, de smaakmaker voor elk gerecht!

Kiemgroenten zijn groenten die worden geteeld uit zaden die nog niet helemaal zijn uitgegroeid tot volwassen planten. Ze worden speciaal gekweekt voor hun jonge, knapperige stengels. Kiemgroenten zijn weliswaar jaarrond verkrijgbaar, maar door de frisse kleuren en het jonge karakter passen ze perfect bij de lente!

Kiemgroenten zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Ze zijn ook laag in calorieën en hebben een hoog vochtgehalte. Heerlijk op een sandwich, in salades, roerbakschotels en als garnering. 

"Kiemgroenten: een krachtige bron van antioxidanten en voedingsstoffen!"

Recepten met kiemgroenten:

Maak kennis met de pittige radijsfamilie

De radijsfamilie komt voor in verschillende soorten, kleuren en maten. Radijs is een wortel en behoort tot de familie van de kruisbloemigen. Radijsjes hebben een scherpe, peperachtige smaak. De witte ijspegeltjes zijn wat zachter van smaak dan de rode radijsjes. Dat geldt ook voor de zwarte rammenas en de rettich. Door het grotere formaat zijn ze makkelijker te verwerken, ook gestoofd is het een aanrader!

Rettich - daikon

Daikon

Rettich is een zacht smakende witte radijs. Met name in de traditionele Japanse keuken een geliefde groente. Daar wordt het veel gebruikt in misosoep, in combinatie met sojasaus of ingelegd in suiker, zout en sake.

Red meat radish

red meat radish

Red meat radish is een radijssoort met een roze tot paarsrode kleur en een ronde, gladde vorm. Het heeft een scherp, pittig aroma en een frisse, zoete smaak. Ze worden vaak gegeten als onderdeel van salades, als garnering of geserveerd als snack met dipsaus.

Ingelegde radijsjes

Ingelegde radijsjes

Radijsjes, of andere radijsfamilieleden lenen zich perfect voor het inleggen. Neem een gesteriliseerd weckpotje en voeg daar radijsschijfjes (+/- 10 radijsjes) aan toe. Breng in een steelpannetje azijn (180 ml), witte wijnazijn (50 ml) en suiker (200 gram) aan de kook. Als de suiker is opgelost giet je het mengsel over de radijsjes. Sluit het weckpotje af en laat dit minimaal een dag staan. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen