terug naar overzicht

IJs in veggie stijl

Vanille, yoghurt of chocolade met een lekkere portie fruit – zuivelproducten zien we veelal terug in zoete combinaties. Tijd voor een culinaire ontdekking! Al enige tijd geleden vond er in de foodbranche in New York en Japan een verschuiving plaats die nog altijd voor sceptische blikken zorgt. Yoghurt en ijs in een hartige combinatie. Wat dacht u van olijfijs, komkommer sorbet of wortel yoghurt?

Vrouw met ijs

Groente ijs verovert de wereld
Hartig ijs is al lang niet meer alleen te vinden bij hippe horeca bedrijven in de metropolen, ook de industrie speelt hier steeds meer op in. Door de groentetrend werden in Japan de ijssmaken tomaten-kers en wortel-sinaasappel populair. Groente en fruit, waarom niet? Ook in New York staan de liefhebbers in de rij. Griekse yoghurt met olijven, peper en vijgen of yoghurt met olijfolie en tijm, naar Libanese stijl. De zogenaamde ‘savory yoghurt’, of wel hartige yoghurt, kent vele fans.

Eindeloze creaties
Gaat u ook green met ijs? Experimenteer zonder grenzen: spinazie ijs met banaan, basilicum ijs met aardbeien of yoghurt met komkommer met munt etc. etc. Ook kunt u groenten aanbieden in een wafel: courgette ijs, venkelsorbet of tomatenparfait, eventueel op smaak gebracht met kruiden. Ogenschijnlijk ongewone creaties zullen zeker de interesse wekken van uw klanten. En een extra voordeel: in de zomer zorgen de hartige soorten voor net zoveel verfrissing als de zoete, maar met aanzienlijk minder suiker. Een gezonde variant dus! Genieten zonder zonde!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen