terug naar overzicht

Hotdogs nieuwe stijl

Lange tijd waren burgers het toffe fastfood product, maar een aantal jaar geleden vormde zich een nieuwe trend: Hot Dogs! Wat maakt deze snack der snacks zo populair? Toppings! Variërend met de meest exotische ingrediënten. Om van het welbekende fast-food product, een delicatesse voor fijnproevers te maken. 

Voor een hotdog die het verschil maakt is lef en creativiteit nodig. Maar ook de juiste kruidigheid en een regionaal product krijgen veel extra waardering en verschuiven de hotdog van fastfood naar culinaire snack. We zijn de laatste tijd bijzondere recepten tegen gekomen. Zelfs hotdogs van vis komen voorbij. Afgetopt met garnalen, laurier en tomaatjes krijgt de worst een tweede leven. 

Gegrilde worsten naar eigen recept zijn altijd een goede basis. Om ze af te toppen hebben we een aantal smakelijke recepten uitgewerkt. Laat u inspirereren door deze nieuwe smaakcombinaties. Waarom leidt u uw gasten niet op een smaakreisje door Europa in hotdog-stijl? Hieronder vindt u voldoende materiaal om de rit te starten.

Hawaiaanse hotdog

hawaiaanse

Bent u toe aan vernieuwing? Serveer de hotdog dan met vis in plaats van vlees. Alaska zalm in een citroenpepermarinade leent zich perfect voor een broodje hete hond.

laat ze vis ontdooien, halveer hem en gaar vervolgens volgens de instructies. Bestrijk het broodje van binnen met Chili-cheese-dip en verdeel de zalmfilet erover. Bak vervolgens wat meloenblokjes in een grillpan en strooi er wat bruine suiker overheen en garneer hiermee de vis in het broodje. Rooster nog wat panko in kokosolie en strooi dit weer bovenop de meloen. Versier met limoenrasp. Uw gasten zullen versteld staan! 

Tenessee Bun

Tenessee

Mild en pittig tegelijk - hoe kunnen we tot een combinatie komen van deze twee smaken? Door een hotdog in het broodje te leggen, maar daarnaast ook een extra pittig exemplaar te gebruiken als garnering. Dubbel veel vlees in deze variant: Hak een pittige braadworst in stukjes en bak de plakken. Besmeer het broodje met smoked BBQ sauce. Bereid een hotdog op gebruikelijke wijze. Leg de hotdog in het broodje en verdeel er tomatenblokjes en plakken braadworst eroverheen. Strooi blauw zeezout over het geheel om af te maken. Eet smakelijk!

Texas Bun

Texas

Met dit broodje gaan we all the way Amerikaans! Strijk een broodje in met zure room. Rooster wat courgette in olijfolie rondom in een pan en laat nog ongeveer 10 minuten garen in de oven. Bak vervolgens champignons in de pan. Voeg balsamico-azijn en wat honing toe en laat gaar worden. Maak zelf popcorn door maiskorrels in een pan met een beetje olie te poppen. Als er tussen twee pops ongeveer 10 seconde zit zijn ze klaar. Bestrooi de popcorn met gehakte rozemarijn en zeezout. Beleg het broodje met de courgette en strooi er champignons overheen. Sprenkel er nog wat zure room overheen en strooi de popcorn erover. Dit wordt gegarandeerd een speciale traktatie. 

Black Dog van rund

black dog

Trek in een Black Dog? Gekleurde broodjes winnen de laatste jaren aan populariteit. De zwarte kleur wordt verkregen door toevoeging van natuurlijke kleurstoffen. Het geeft een extra bijzondere uiterlijk aan een verniewd hotdogrecept. Om te beginnen: snijdt de bovenkant van een black-bun in en hak uitjes fijn. Snijd een worst in kleine stukjes. Schil en rasp wat wortels. Meng milde zuurkool met de wortelrasp, suiker, zout, peper en koolzaadolie. Verdeel de zuurkool salade over het zwarte broodje, top af met de worst plakjes. Garneer met mosterd, ketchup en mayonaise. Voeg als laatste gebakken uitjes toe. En u heeft een heerlijke hartige delicatesse. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen