terug naar overzicht

Groente friet als gezonde snack

Iets voor bij de borrel of naast een hoofdgerecht; veel hapjes en gerechten worden vergezeld door friet. Niet alleen de welbekende versie van aardappel, maar ook groenten lenen zich uitstekend voor het maken van de krokante snack. Heb je ooit pastinaak of pompoen friet geproefd? Het zijn goede alternatieven die ook nog eens calorie- en vetarm zijn. Om groentefriet een lekker knapperige smaak en bite te geven worden ze omhuld in een panade. Onze tip: een mengsel van Parmezaanse kaas en kruiden smaakt erg goed. En zorg voor een zelfgemaakte dip om het helemaal af te maken.

Pompoen friet

Pompoen friet

Snijd het bovenste deel van de pompoen, schil hem en haal de pitten eruit. Snijd het vruchtvlees vervolgens in frietvorm. Bestrooi ze met zetmeel en meng ze in een kom met olijfolie, paprika- en knoflookpoeder. Laat de friet in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin bakken. Tot slot met zout op smaak brengen en wat peterselie en Parmezaanse kaas erover strooien.

Courgette friet

Courgette friet

In een kruidig Parmezaans jasje smaakt courgette niet alleen zo lekker als de traditionele groente, het geeft je menukaart echt een extra touch. Halveer de groente en snijd hem in frietvorm. Klop in een kom een ei met peper en zout. Meng in een andere kom Parmezaanse kaas, amandelen, oregano, paprika en cayennepeper. Haal de courgette friet eerst door het eimengsel en vervolgens door het Parmezaanse kaas mengsel en bak ze in 10-15 minuten goudbruin in de oven.

Pastinaak friet

Pastinaak friet

Licht nootachtig en vooral erg kruidig. Pastinaak kan heel eenvoudig als friet worden geserveerd. Schil de pastinaak en snijd hem in frietvorm. Leg de frietjes in een kom met olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder en meng dit goed met elkaar. Bak de friet hierna 40 minuten in een voorverwarmde oven. Kort voor het einde met Parmezaanse kaas bestrooien, zodat de kaas smelt.

Raap friet

Raap friet

Raap bevat weinig caloriën en veel gezonde bestanddelen. Om ze als friet te bereiden snijd je de rapen in frietvorm en kruid je ze naar wens. Dit kun je doen met bijvoorbeeld daslook, peterselie en knoflookolie. Vermeng het goed met elkaar en verdeel de frietjes op een bakplaat. Bestrooi ze met peper en zout en laat ze in circa 30 minuten goudbruin bakken in de oven.

Wij maken het nog eenvoudiger!

Wil jij je klanten graag groente friet aanbieden, maar heb je niet de tijd voor het bewerken van de groente? Wij maken het je makkelijk en hebben enkele groenten al voor je gesneden. Op deze manier kun je de groente nog wel volledig naar wens op smaak maken, maar bespaar je veel tijd in de keuken. 

Pastinaak batons
Pastinaak batons (art. 15491565)
Vergeten groente batons
Vergeten groente batons (art. 15488640)
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen