terug naar overzicht

Gek op kalfsvlees!

Gerecht

Kalfsvlees is voor mij bijzonder. Vroeger in de slagerij verkochten wij het voornamelijk met bijzondere dagen zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Hoe druk het ook was, elk jaar stond het zelfgemaakte kalfspasteitje van mijn moeder op het menu. Een traditie die wij nog steeds in ere houden!

Kalfsvlees komt van jonge runderen van maximaal 12 maanden. Er bestaan twee verschillende soorten kalfsvlees, namelijk blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. 

Blank kalfsvlees is wit van kleur, dit komt doordat de kalveren gevoed worden met melk en een aanvulling krijgen van ruwvoer. Daar komt ook de naam vandaan. Het grootste gedeelte van de kalveren in Nederland wordt op deze manier gehouden en is bedoeld voor de export. De kalveren worden geslacht tussen de 6 en 8 maanden.

Rosé kalveren worden later geslacht, meestal tussen de 8 en 12 maanden. Ze worden vanaf het begin gevoerd met ruwvoer. Rosé kalfsvlees kenmerkt zich als mager en mals vlees. Een prachtig stukje vlees om creatieve gerechten mee op tafel te zetten!

Ben Janssen
Verspecialist vlees & vis

Kalfsschnitzel met groene asperges & kruidenpasta

Benieuwd naar het recept en de bijpassende schenktip? Klik hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen