Fermenteren met Basic Theory
We kennen vele bereidingstechnieken als het om voeding gaat, van grillen en roken tot inmaken en drogen. Maar de eeuwenoude techniek van fermentatie brengt ons écht terug naar de basis. Basic Theory Ferments laat zien hoe verrassend eenvoudig én smaakvol deze methode kan zijn.
Sinds 2023 is het ‘Fermentorium’ van Basic Theory Ferments het allereerste voedselveilig gecertificeerde fermentatielab
dat volgens deze traditionele technieken werkt. Dankzij deze certificering mogen de producten wereldwijd verkocht worden, met gegarandeerd constante kwaliteit. Do: “Alleen met een gecontroleerd proces kun je een betrouwbare kwaliteit garanderen. Zodra chefs onze producten gebruiken, willen ze niet meer zonder.”
Wat maakt fermenteren aantrekkelijk voor chefs? Natuurlijk de smaak! Gefermenteerde groenten geven gerechten een unieke smaakboost en bijzondere textuur. Neem bijvoorbeeld de kleurrijke fermentaties van Basic Theory Ferments, zoals KimchiDo en Sexy Sauerkraut: ze leveren niet alleen complexe smaken, maar voegen ook diepgang toe aan elk gerecht.
Gebruik deze gefermenteerde groenten als smaakmaker in een frisse salade ter vervanging van azijn of creëer er verrassende amuses en originele condiments mee. Denk aan smaakvolle toppings op burgers, verrassende garnituren bij visgerechten of amuses die gasten écht verrassen.
Ga experimenteren en ontdek hoe gefermenteerde groenten jouw menu’s een verrassend frisse twist geven. Met Basic Theory Ferments haal je inspiratie in huis én geef je gerechten die extra dosis karakter waarmee jouw keuken zich moeiteloos onderscheidt.