terug naar overzicht

Creatief koken met gevogelte

Ben Janssen

Graag licht ik twee toegankelijke stukjes gevogelte uit om je gasten deze winter mee te verwennen.

Fazant is bij uitstek geschikt voor gasten die huiverig zijn voor de typische wildsmaak. Vroeger werden fazanten 'gefaisandeerd'. Ze bleven na de jacht enkele dagen hangen, totdat het vlees adellijk werd met een sterke wildsmaak als gevolg. Tegenwoordig wordt het vlees direct verwerkt waardoor het veel toegankelijker is geworden.

Een ander mooi feestelijk voorbeeld is de parelhoen, ook wel stippenkip genoemd.
Van origine komt parelhoen uit Afrika, maar ze gedijen ook prima in koudere gebieden. Het geelkleurige vlees is mals, lichtzoet en mager. Gaar parelhoen niet te lang, het bevat weinig vet waardoor het uit kan drogen. Inspiratie nodig? Ga aan de slag met de recepten van chef Geneal!

Fazantfilet

Fazantfilet

In het culinaire wildseizoen mag fazant niet ontbreken op je menukaart! Verwen je gasten met dit mooie gerecht. De fazantfilet met de five spices in de appelcompote en het licht bittere van de witlof zijn een topcombinatie.
Wil je liever werken met andere groenten? Rode en witte kool, spruitjes of savooiekool vormen ook een mooie combinatie.

Benieuwd naar het recept? Bekijk het hier.

Parelhoenfilet

Parelhoenfilet

Parelhoen is een prachtig, feestelijk alternatief voor kip. Wil jij een mooi klassiek gerecht serveren en niet inleveren op smaak? Probeer deze parelhoen met truffelmousseline en rode kool eens! De aardse smaak van de truffelmousseline verrijkt de parelhoen. De knapperigheid van de rode kool zorgt voor textuurvariatie, wat dit een interessant gerecht maakt. Maak het feest compleet met een glas wijn geselecteerd door onze registervinoloog Bjørn.

Benieuwd naar het recept? Bekijk het hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen