terug naar overzicht

Chefs' jongste trots

De gloednieuwe visafdeling

Enthousiast en vol trots laten Harm, Luuk en Guus de spiksplinternieuwe visafdeling zien. De afdeling maakt gebruik van de allernieuwste technieken, de strengste HACCP-eisen en heeft een strikt beleid op het gebied van traceability. De afdeling is tot in de puntjes georganiseerd, het ontbreekt werkelijk aan niets én speelt perfect in op de wensen van de horeca.
 

de visafdeling
Harm Drenth (productiemanager), Luuk van Rennes (assistent productiemanager), Guus Duenk (vis en vleesspecialist)

Niemand mag zomaar de afdeling op. Iedereen moet zich eerst omkleden en vervolgens door bijna futuristische poortjes die voor de nodige desinfectie zorgen. 

Onze visafdeling heeft meerdere ruimtes met verschillende temperaturen. Zo kunnen we overal de meest optimale omstandigheden creëren. 

Een van de paradepaardjes is de productieruimte. Het ontvellen, schubben, portioneren en kaken vindt hier plaatst. Dankzij de allernieuwste technieken is bijna alles mogelijk. Hierdoor kunnen we veel op klantwens produceren. Op deze manier kunnen we onze klanten écht helpen om tijd te besparen in de keuken. Een ander paradepaardje is één van onze Deense verpakkingsmethodes. We werken met speciale verpakkingen met noppen aan de onderkant, waardoor de vis niet continu in aanraking is met het vocht. Hierdoor blijft de vis langer vers. De verpakkingen zijn ook nog eens volledig biologisch afbreekbaar én zo sterk dat je erop kunt staan! 
 

Viskeuring | STRENG DEURBELEID

traceability

In alle vroegte (meestal rond 5 uur ´s ochtends) worden de binnenkomende vissen gekeurd. Vanwege het strenge beleid mogen niet alle vissen zomaar de afdeling binnen. Vissen kunnen afgekeurd worden vanwege het soort verpakkingsmateriaal of vanwege de achterblijvende kwaliteit. De afgekeurde vissen gaan naar een aparte sluis, waardoor ze geen verontreinig veroorzaken voor de andere vissen. De goedgekeurde vissen worden gewogen en in eigen kratten geplaatst. Vervolgens gaan ze naar een ruimte waar de temperatuur daalt tot 0 tot 1 graad. De kratten met vis worden voorzien van schilferijs uit eigen ijsmachine. Zo wordt een constante temperatuur behouden en blijft de kwaliteit van topniveau!

Traceability | TOT OP DE GRAAT

traceability

Iedere vis is volledig traceerbaar, omdat wij het belangrijk vinden dat onze klant weet waar zijn of haar product vandaan komt. Zo weten we exact van elke vis wanneer hij is gevangen, waar hij is gevangen, door wie hij is gevangen én zelfs wat de vangstmethode is geweest. Aan de hand van het traceability-systeem worden slimme etiketten uitgedraaid, die van begin tot eind bij de vis blijven. Zo weten we alles over de vis van binnenkomst tot bij jouw in de keuken. 

maatwerk
Maatwerk en voorbewerking neemt jou onnodig werk uit handen.
diervriendelijk
Diervriendelijke vangst- en opslagmethode.
verpakken
Revolutionaire verpakking voor optimale houdbaarheid.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen