terug naar overzicht

Carpaccio zoals hij bedoelt is

Carpaccio is een heerlijk gerecht en al lange tijd bijzonder populair. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het is naast lekker en divers ook een plaatje om te zien. Een soort van mini kunstwerk waar chefs hun creativiteit in kwijt kunnen. Serveer jij je gasten deze kerst de classic carpaccio? Carpaccio zoals hij bedoelt is!

Volgens dit van origine Italiaans recept uit 1950, wordt carpaccio gesneden van ossenhaas. Het mooiste stukje vlees van een rund. Het vlees wordt dun gesneden met een scherp mes in plaats van met een snijmachine.
Vervolgens wordt het vlees nog plat geslagen aangezien de plakjes mooi dun horen te zijn. Breng op smaak met pesto, rucola, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en eventueel kappertjes. Ga voor een klassieke kerst en serveer deze classic!

Recept klassieke carpaccio

Bereiding
• Gebruik een vlijmscherp vlees- of fileermes om dunne plakken van ongeveer 40 gram te snijden van de chateau briand.
• Leg de plakken tussen 2 vellen slagersfolie en sla het vlees plat met de onderkant van een klein pannetje of een vleeshamer. Let er bij het gebruik van een vleeshamer op dat de dunne plakken niet scheuren.
• Leg de plakken mooi en overlappend op een bord en smeer ze in met olijfolie. Breng vervolgens op smaak met zout en peper.
• Maak het gerecht af met de rest van de garnituren.

Tip van de chef
Door het vlees plat te slaan wordt het extra mals. Daarnaast is dit een echte verse carpaccio, aangezien het vlees op deze wijze niet bevroren hoeft te zijn om te kunnen snijden. Bij de moderne wijze is dat wel het geval.

Wijnspijs carpaccio

 


Schenktip
"Een mooi zuurtje en speels fruit is de kracht bij dit lichte vleesgerecht waarbij alle ingrediënten een eigen rol spelen." - Bjørn Scholten, Registervinoloog

Bestel de wijn hier.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen