terug naar overzicht

Café klein: de nieuwe hotspot!

Bas Visser en Jonathan van Zwam, gedreven jonge ondernemers, hebben met Café Klein een bruisende plek gecreëerd die hun visie op de perfecte horecabeleving weerspiegelt. Een restaurant met een toegankelijke sfeer, waar je spontaan kunt binnenstappen voor een smaakvol diner en blijft zitten voor een gezellige borrel. Nieuwsgierig naar het verhaal achter deze Nijmeegse hotspot, doken we in het avontuur van twee vrienden met een gedeelde droom.

Tafel

Toen de wereld voor de horeca stil leek te staan, begonnen Bas en Jonathan te dromen. Ideëen werden uitgewerkt en toen het weer kon maakten ze een vliegende start met diverse pop-ups en creatieve samenwerkingen onder de naam Les 2 Amis. Hun drijfveer: doen waar we zin in hebben! En dat is precies wat ze nog steeds doen.

De geboorte van Café Klein

Na een reeks tijdelijke locaties besloten Bas en Jonathan de volgende stap te zetten. Op zaterdag 7 oktober 2023 openden ze Café Klein, een gezellig café waar dineren en borrelen samenkomen. Na anderhalf jaar voorbereiding kwam hun visie op de ideale horecabeleving eindelijk tot leven.

Inspiratie uit Parijs

Voor culinaire inspiratie gingen Bas en Jonathan naar Parijs, de eeuwige culinaire hoofdstad. Daar werden ze verliefd op de kleur blauw, geïnspireerd door kunstenaar Yves Klein. Op de terugweg naar Nederland ontstond de naam; Café Klein. Met opvallende blauwe accenten en een klassiek interieur straalt het de rust uit die ze nastreven, zowel in design als smaak. De kookstijl is een meesterlijke mix van de Franse keuken met invloeden van over de hele wereld. Bas is niet geschoold als kok, hij leerde koken vanuit klassieke kookboeken. Zijn culinaire kennis ontwikkelde hij tijdens zijn reizen. Het resultaat? Een menu dat gasten blijft verrassen.

Rondje kaart

Er is bewust gekozen voor een kleine kaart. Zo hebben Bas en Jonathan de vrijheid om regelmatig nieuwe gerechten toe te voegen en te blijven doorontwikkelen. Gasten kunnen kiezen voor 'een rondje kaart' door shared dining kunnen ze alles proberen. “Onze gasten moeten doen waar zij zin in hebben. Alles is mogelijk”, aldus Jonathan. Café Klein maakt gebruik van lokale ingrediënten met zo min mogelijk foodmiles. Ook geven ze de voorkeur aan natuurlijke wijnen uit Europa.

Bas en Joathan

De toekomst

Wat de toekomst brengt voor Café Klein? Bas en Jonathan blijven trouw aan hun creatieve ondernemersgeest, met plannen voor uitbreiding en meer zitplekken. Ze laten zich verrassen door wat er op hun pad komt! Voor nu blijven ze op de huidige locatie doorontwikkelen. Een plek waar hun gasten, hun team en zijzelf kunnen genieten van de horecabeleving zoals ze die zelf het liefst ervaren.

Inspiratie uit de natuur

Inspiratie voor een nieuw menu of nieuwe gerechten halen de jonge ondernemers uit hun omgeving. Lentegerechten ontstaan door simpelweg buiten rond te lopen. Alles wat groeit en bloeit dient als inspiratie voor het menu.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen