terug naar overzicht

Bier-spijs combinaties

Perfect voor de terraskaart!

Nu het terrasseizoen officieel van start is gegaan én speciaalbieren aan populariteit blijven winnen, wordt het hoog tijd voor een heerlijke bier & spijs pairing. Samen met Michiel Houkes, eigenaar van café Eten en Drinken en Oscar Heijnen, oprichter van Guilty Monkey bier, gingen we aan de slag om een aantal lekkere combinaties te maken. 

"Bij ons komen veel verschillende type mensen met verschillende wensen", aldus Michiel. "Daarom kiezen wij voor een uitgebreide kaart met zowel vlees, vis, vega en vegan gerechten. Het is een nieuwe stijl in de horeca en hierbij is het belangrijk dat je met iedereen rekening houdt."  

ZALMBOM + DE WITTE AAP

Zalm

Fris met fris combineren 
Dit gerecht bestaat onder andere uit gerookte zalm, tonijnsalade, tomaat, wasabimayo, kappertjes en rode ui. Met het oog op de zomer past dit gerecht perfect bij een licht bier. De Witte Aap (5%) is een heerlijk troebel witbier dat zijn smaak heeft te danken aan Cascade hop, pilsmout en zoete sinaasappelschil. De lichtheid van de Witte Aap combineert goed met de vettigheid van de zalm. Door de zoete sinaasappelschil die in het witbier zit, komt de smaak van de zalm nóg beter tot zijn recht. 
 

FALAFEL + DE BLONDE AAP

Falafel

Perfect voor op het terras
Ben je nog op zoek naar een heerlijke bier en spijs combinatie voor op het terras? Deze falafel op een luxe Turks broodje met zoetzure groenten en knoflooksaus, gaat uitstekend samen met een blond bier. De Blonde Aap (5.5 %) is een moutige en zoete doordrinker met een fruitige en bittere afdronk. De Blonde Aap is iets steviger dan de Witte Aap. Hierdoor blijft de kruidigheid van de falafel overheidstaan. Zo serveer jij het ultieme zomerse gevoel bij jouw gasten. 

TAPAS VLEES + DE TRIPEL AAP

Tapas

Zwaar en stoer 
Deze robuuste vleesplank is een heerlijk voorgerecht om te delen. De plank bestaande uit gehaktballetjes, cajun kipkluifjes, serranoham, olijven, brood, knoflook- en chilisaus vraagt om een stoerder biertje. De Tripel Aap bevat de perfecte balans tussen zoet en bitter, maar ook tussen kruidig en krachtig. Dit combineert perfect bij de smaak van het vlees. Met een alcoholpercentage van 9.5% kun je het gerust stevig bier noemen. Maar let op, door de zoetige kant van dit bier kun je het ook wel een ‘stiekeme sluiper’ noemen. Voor de trippelliefhebber kan het gemakkelijk het favoriete bier worden!

Guilty Monkey & Café Eten en Drinken

Eigenaren
Oscar Heijnen & Michiel Houkes

Exclusief bij Chefs Culinar verkrijgbaar! 
De speciaalbieren van Guilty Monkey zijn eigenzinnig, smaakvol en een beetje ondeugend. Het is een opvallende toevoeging aan je menukaart. Dankzij de mouten krijgen de bieren hun kenmerkende kleuren en door het toevoegen van de ideale hoeveelheid koolstofdioxide wordt de perfect schuimkraag gecreëerd. Met trots kunnen we zeggen dat Chefs Culinar de enigste horecagroothandel is waar Guilty Monkey verkrijgbaar is. Probeer deze maar eens te weerstaan…

In café Eten en Drinken voelt iedereen zich meteen thuis. Het is een herkenbaar en toegankelijk horeca-concept met vestigingen in Nijmegen en omgeving. Of je er nu komt om lekker te relaxen met een kopje koffie of komt voor een gezellig diner. Het kan er allemaal!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen