terug naar overzicht

Bakkerij 't Kraayennest

Altijd feest op tafel

Al sinds 1937 bakt de familie Van Kraaij ambachtelijk dagvers brood. Inmiddels is de vierde generatie Van Kraaij werkzaam in bakkerij ’t Kraayennest, is de 10de winkel geopend én zijn ze verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023! Hoog tijd om eens een bezoek te brengen aan onze dagvers broodpartner. Wij gingen in gesprek met Henk van Kraaij en René Brueren.

“Met onze smaakvolle producten willen we mensen blij maken wanneer ze aan tafel zitten”, zegt Henk. Bakkerij ´t Kraayennest staat voor genieten met een ambachtelijke uitstraling en heeft een lokaal karakter. Dit geeft een feest op tafel.

“Wij zijn altijd een bedrijf geweest dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan”, zegt René. Er wordt constant geprobeerd te vernieuwen en bezig te zijn met slimmer, efficiënter en smaakvoller bakken.

Consumenten zijn steeds bewuster bezig met waar eten vandaan komt en hoe duurzaam het geproduceerd wordt. Ook wij merken dat er vraag is naar duurzaam brood, zodoende zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om hier invulling aan te kunnen geven.

“Wij willen zoveel mogelijk circulaire stromingen hebben in onze maatschappij. Bij plastic is het al heel normaal om te recyclen. Waarom niet brood hergebruiken als het kan?”, zegt Henk. Vervolgens worden we vol trots meegenomen in de nieuwste ontwikkeling: robuust circulair brood!

“Het bakkersvak is er bij de familie Van Kraaij met de paplepel ingegoten!”

Robuust circulair brood

Bakkerij

Minder verspilling, meer smaak!

Iedere dag gaan er ruim 700.000 onverkochte broden vanuit bakkers rechtstreeks naar de veevoederindustrie. Daarnaast kan het zijn dat er binnenkort een tekort komt aan smaakverrijkingen, zoals moutpoeder. Moutpoeder is op dit moment al schaars en vrij duur. Zo kwam een groep bakkers op het idee om circulair brood te ontwikkelen. Er werd gezocht naar diverse samenwerkingen en zo ontstond het bedrijf Bakkersgrondstof.

Bakkersgrondstof haalt de onverkochte dagverse broden op bij ‘t Kraayennest en maakt hier een nieuwe grondstof van. Voor 1 kilo retour brood krijgen wij 1 kilo nieuwe desem terug. Dit voegen we weer toe aan een nieuw recept en zo ontstaat circulair brood. “Nu komt het!”, zegt René. “Het retour brood heeft al smaak, hierdoor voeg je extra smaak toe aan een nieuw product. Dit brood is nog lekkerder dan het oorspronkelijke verse brood. Dit is een win-win situatie.”

Minder verspilling en duurzaamheid zijn thema’s die ’t Kraayennest al langer bezighouden. Zo hebben ze een samenwerking met Too Good To Go, de Voedselbank en brouwen ze bier van onverkocht desem brood. En zelfs met al deze initiatieven blijven er zogenoemde buitenbeentjes over. Dit is productie derving, met het product zelf is niets mis. Het zijn de kromme komkommers onder de broden en dus perfect voor het circulaire brood.

Door te kiezen voor dit circulaire brood kun jij als ondernemer bijdragen aan minder CO2-uitstoot, serveer je nog smaakvoller brood én heb je een goed verhaal aan tafel. Er zijn momenteel al verschillende soorten circulair brood, zoals zachte waldkornbolletjes en robuust circulair brood.

Nieuwsgierig naar het (circulaire) assortiment van Bakkerij 't Kraayennest? Bekijk het hier!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen