terug naar overzicht

Al eens gehoord van pulled jackfruit?

De trend van pulled pork kan je eigenlijk niet ontgaan zijn. Op elk festival of food-truck event is wel een truck waar je dit soort broodjes kunt scoren te vinden. Als je geen vlees eet heb je het misschien aan je voorbij laten gaan. Maar toen was er pulled jackfruit. Deze vervanger wint steeds meer aandacht. Wist je dat je van jackfruit heeerlijke vegan ‘pulled-pork’ kunt maken?

vruchtvlees jackfruit

Jackfruit is een Thaise vrucht. Met zijn exotische uiterlijk met stekels groeit hij het hele jaar door aan de bomen van Thailand. In Amerika kom je hem al langer tegen als vleesvervanger. In Europa deed hij het afgelopen jaar ook ruimschoots zijn intrede en de populariteit stijgt nog steeds. Kenmerkend aan de jonge variant van de vrucht, is dat het een vlezige structuur heeft. Van zichzelf heeft jackfruit een heel neutrale smaak. Dat maakt het vruchtvlees perfect geschikt om te marineren met allerlei kruiden naar eigen smaak. Het neemt heel gemakkelijk andere smaken op.

100% vegetarisch met de bite van vlees

broodje jackfruit

Vooral als je het lang genoeg laat sudderen lijkt jackfruit sterk op pulled pork of kip. Super lekker op een broodje of in een taco. Ter vervanging van de pulled vleesvariant, maar je zou er ook draadjesvlees van kunnen maken. Een beetje pulled pork saus erdoor, coleslaw erbij en je hebt een heerlijk gerecht. Maar ook: als topping over de nacho’s, in rendang of een hollands stoofpotje. Allemaal vegan, maar vooral héél erg lekker! Nu gemarineerd en wel verkrijgbaar bij CHEFS CULINAR. Gemak dient de mens.

Jackfruit bevat vezels en vitamine C.

jackfruit exotic taco
Exotische taco met pulled jackfruit-groente vulling en guacamole.
vegan jackfruit curry
Vegan curry van rijp jackfruit, geserveerd met koriander en huisgemaakt flatbread.
pizza met jackfruit
Pizza belegd met bereid jackfruit, vervolgens meegebakken in de oven.
jackfruit tacos
3 healthy vegan jackfruit taco's, fantastisch op een borrelplank of voor Mexicaanse deelgerechtjes.

Artikelnr. 17450935 DV Slow Food Masters Pulled jackfruit 2 x 500 g

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen