Dit groentegerecht met een saus van kappertjes in roomboter, citroen en verse kruiden smaakt aards, een beetje rokerig, licht zilt en fris. Een medium volle, niet te strakke witte wijn geeft een mooie aansluiting.
In de neus geeft deze Lugana zachte tonen van bloesem en fruit zoals perzik en sinaasappel. In de mond is het een gebalanceerde ronde wijn met aangename frisheid en een zachte afdronk die mooi aansluit bij de kruiden en roomboter. Fijne tonen van amandelen, hazelnoten en kruiden combineren perfect met de geroosterde tonen in het gerecht.
In veel Italiaanse streken noemt men de lokale druif “trebbiano” in combinatie met de streeknaam, een bekend voorbeeld is de trebbiano toscana, de druif is hier ugni blanc. Om verwarring te verminderden wordt door producenten de druif trebbiano di lugana tegenwoordig steeds vaker turbania genoemd. Lang werd deze druif aangezien als synoniem voor de verdicchio druif. Recent DNA-onderzoek heeft aangetoond dat turbiana/trebbiano di lugana een eigenstandig druivenras is.