terug naar overzicht

Valentijnsdag

Wie gun jij je laatste hapje?

Valentijn, sommigen vinden het niets (want: commercieel feest) anderen hebben het er al maanden over. Voor Bourgondiërs is het in elk geval een gegronde reden om weer eens buiten de deur te eten.Wil jij je gast prikkelen om je zaak te bezoeken, extra lang te blijven tafelen óf wil je meer traffic genereren richting je social media kanalen? Vestig de aandacht dan op deze nationale reden voor lekker eten en drinken. 

Na de decembermaand is 14 februari weer dé eerste themadag om op in te haken. Vooral door millenials wordt er op Valentijnsdag veel geld uitgegeven. Met ludieke (like en deel) acties krijg je deze doelgroep in beweging op je facebook of insta-pagina en zet je jouw zaak positief in de kijker. Hier volgen een aantal ideeën om voor deze dag wat extra's te organiseren.

Shared dining voor 1 dag

een reis op tafel

Serveer je normaal gesproken á la carte? Ga dan eens één dag voor een shared dining menu. Door het menu slim samen te stellen kan shared dining je veel extra marge opleveren. Shared dining is geschikt voor elk eetmoment van ontbijt to diner. Het deelprincipe past goed bij valentijnsdag. Daarnaast kunnen je gasten zo van alles een beetje proeven. Trap het menu af met oesters (bv. Fine Claire cap horn art. 16404595) en champagne. 

Shared dining kun je ook insteken als een reis rond de wereld. Neem je gasten in een meer-gangen menu langs verschillende verre oorden als Vietnam, Japan, Mexico, Indonësie in verschillende gerechtjes. Want wat is er nou leuker dan een culinaire reis met je geliefde.

First Dates restaurant

Een enorme kijkcijferhit: First Dates. Hét tv programma waarin onbekende mensen aan elkaar worden gekoppeld in een blind date. Benut de populariteit van dit programma en tover je restaurant voor één dag om in het restaurant van de realityserie voor een avondje speeddaten. Zorg voor aankleding met rozenblaadjes, kaarslicht en romantische (live) muziek. Denk aan mooie acties als twee glazen bubbels voor de prijs van één... En dan telefoons in een kluis en champagne op tafel! 

RECEPT: Naked red velvet cake met kokos, witte chocolade roomkaasvulling en aardbeien

red velvet cake

Zet een huisgemaakte taart op de kaart. Red velvet doet het door zijn mooie rode kleur altijd goed!

Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrische oven), 160 graden (heteluchtoven)

Werkwijze biscuit/kapsel:
Vet de springvormen in met bakspray. Mix de biscuitmix, eieren en het water in een keukenmachine op de laagste stand goed door elkaar. Voeg citroenrasp en vanille-extract toe. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in ca. 8 minuten tot een luchtig beslag. Voeg de kleurstof toe en mix opnieuw goed door. Verdeel het beslag over de springvormen en bak het biscuit in 35-40 minuten gaar. Laat het biscuit in de vorm afkoelen, verwijder na 10 minuten de rand en de bodem van de springvorm. Laat het biscuit daarna op een rooster verder afkoelen voor verdere bereiding.

Werkwijze roomkaasvulling:
Klop de boter op de hoogste stand tot een luchtig mengsel. Voeg roomkaas toe en klop opnieuw luchtig. Spatel de kokosmelk, gesmolten chocolade en kokosrasp door het mengsel tot deze goed opgenomen zijn. Zet ca. 20 minuten in koelkast om op te stijven.

Afwerking:
Snijd de biscuit aan de bovenkant recht en daarna doormidden, zodat er 4 gelijke lagen ontstaan. Leg een laag biscuit op een taartkarton. Verdeel 1/4 deel van de roomkaasvulling over de biscuit en beleg geheel met plakjes aardbei. Leg er een laag biscuit op. Besmeer opnieuw met 1/4 deel roomkaasvulling en aardbeien plakjes. Herhaal voorgaande stappen met de volgende lagen biscuit en verdeel de laatste roomkaasvulling over de bovenste biscuitlaag. Decoreer naar eigen inzicht met aardbeien, witte chocoladekrullen en grof geraspte kokos.

Bewaren:
De biscuit kan van tevoren gebakken worden en 1 maand in de vriezer bewaard. Bewaar de taart na decoratie in de koeling (24 uur).

Eetbare bloemen

Tijdens valentijn mag een extra mooi versierd bord niet ontbreken. En hoe kan dat nu beter dan met prachtige decoratieve en bovendien eetbare bloemen? Deze fleurige verschijningen upgraden elk gerecht! 

Paarse viooltjes | art. 15933997
Gele viooltjes | art. 15934031
Bloemenmix | art. 16882140

Vlinders aan de bar

Raspberry martini fizz

Laat je gasten vlinders in hun buik voelen met liefdesdrankjes op de kaart. Nog op zoek naar een mooie rode wijn voor deze gelegenheid? Zet deze maand de Rendez Vous op de kaart. Een volle, fruitige wijn (Cabernet-Franc, Cabernet-Sauvignon) met aroma's van bosfruit, bramen en pruimen in een kruidige afdronk. Perfect voor Valentijn. 

Een cocktail met rood fruit doet het altijd goed als afsluiter van de meest zoetsappige dag van het jaar. Proost op de romantiek met een van deze snelle maar stijlvolle cocktails!

1. Raspberry martini fizz: Mix 45 ml Martini Rosso (art. 10198988) met 18 ml Gin (bv Tanqueray Ten art. 10957790), schenk in een gekoeld champagneglas en strooi er een halve theelepel poedersuiker overheen. Roer kort en maak af met 3 bevroren framboosjes. Vul het glas af met prosecco of andere bubbels. 

2. Espresso martini: schenk 100 ml vodka (bv Absolut art. 11214670), 50 ml Kahlua (art. 10202913), 50 ml koude espresso en 25 ml crème de cacao (art. 10219034) en een handje ijs in een cocktailshaker. Shake een minuutje en verdeel vervolgens over twee martini glazen. Ben je in een creatieve bui? Snijd een hartje uit karton en gebruik dit als sjabloon om er een hartje van cacao op te strooien. 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen