terug naar overzicht

Nationale Groente- en Fruitdag

CHEFS CULINAR is trotse partner #gavoorkleur

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heeft 14 oktober uitgeroepen tot Nationale Groente- en Fruitdag. Op deze dag staan alle Nederlandse groenten en fruit in de spotlight, met als doel de consumptie van groenten en fruit onder onze bevolking te stimuleren. Groenten en fruit zitten vol vitamines en mineralen en ze bevatten veel vezels. En dat is goed voor het immuunsysteem. Voor het beste effect op het lichaam is het belangrijk om te combineren en variëren met verschillende soorten.

Chefs Culinar is trotse partner van de NAGF. Op deze dag sponsoren wij kistjes snackgroenten en fruit aan het Erasmus Medisch centrum. 

Ga voor kleur

Nederland heeft een overvloed aan groenten en fruit te bieden. Maar daar wordt nog lang niet genoeg van gegeten. Het advies om dagelijks minstens 250 gram groenten en 200 gram fruit te eten wordt door veel Nederlanders nauwelijks gehaald. Daarbij is het eten van groenten en fruit naast een gezonde, ook een duurzame keuze. De uitspraak 'zien eten, doet eten' komt hier goed tot zijn recht. Want hoe meer men kleurrijke groenten en fruit ziet, hoe meer je ervan gaat eten. Wist je dat elke kleur andere voedingswaarden bevat? Zorg dus voor veel variatie, om zo de positieve effecten optimaal te benutten. 

Snack met groenten en fruit de middagdip eruit!

Op elk eetmoment van de dag kun je groenten en fruit toevoegen, zoals een kom muesli met fruit in de ochtend, toast met avocado bij de lunch en tomaten- of rabarbermoes als dessert. Maar dit jaar van de Nationale Groente- en Fruitdag staat in het teken van een vitaminebommetje in de middag. De slogan luidt dan ook: 'Snack met groente en fruit je middagdip eruit'. Zo wordt heel Nederland geïnspireerd om rond 16.00 uur groenten en fruit te eten als tussendoortje. Dit kan een stuk vers fruit zijn, maar ook een smoothie of snackgroenten zijn een gezonde keuze. Wij geven je graag je nog meer ideeën om mee te doen met de 'Ga voor Kleur Break'. 

Fruit inspiratie

Ananas spinazie smoothie
Ananas spinazie smoothie
Belegde appelplakjes
Belegde appelplakjes
Frozen yoghurt bar
Frozen yoghurt fruitbars

Varieer met groente

Snackgroente
Snackgroente
Regenboog loempia
Regenboog loempia
Bleekselderij bootjes
Bleekselderij bootjes
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen