Recepten
alle recepten

Hertenschnitzel met Jägermeister-paddenstoelenroom

hoofdgerecht

hertenschnitzel
hertenschnitzel
hertenschnitzel
Hertenschnitzel

Bereiding en ingrediënten

  • 2 kghertenpoulet
  • 5 gjeneverbessen
  • 5 gzout
  • 5 gzwarte peper
  • 250 gheel ei
  • 300 gpanko paneermeel
  • 200 mlkoolzaadolie
  • 50 gboter

Jachtschnitzel

Hak de peterselie (inclusief stengel) en de knoflook fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng naar wens op smaak. Paneer vervolgens het vlees. 

Allergenen:
Ei, Glutenbevattende granen, Lactose, Soja, Melk
  • 1,2 kggemengde champignons
  • 30 mlraapzaadolie
  • 400 gsjalotten
  • 30 gboter
  • 50 mlwitte wijn om te koken
  • 400 mlJägermeister
  • 200 groom (15% vet)
  • 10 gdragon

Paddenstoelenroom

Reinig de champignons en snijd ze zoals gewenst of laat ze volledig achter. Bak de champignons in een beetje olie op hoog vuur. Haal na een paar minuten uit de pan en zet opzij.

Schil de sjalotten en snijd ze in fijne blokjes. Doe de boter in de champignonpan en bak de sjalotjes doorzichtig. Blus af met witte wijn en Jagermeister en breng aan de kook. Giet wilde bouillon en room en kook. Draai vast naar believen. Hak de dragon fijn en voeg toe aan de saus net voor het opdienen.

Trek de champignons heet in de saus.

Allergenen:
Lactose, Melk, Ei, Sulfiet, Selderij
Chefs tip
Voeg eventueel wat griesmeel van noten toe aan de paneermeel. Als bijgerecht past aardappelpuree goed. Een wilde kruidenpesto geeft het gerecht een extravagante toets.
Serveertip
Leg de schnitzel op het bord en versier vervolgens met de champignons. Verdeel vervolgens nauwkeurig de saus over het gerecht om het af te maken.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen