terug naar overzicht

De Lekkerste Pannenkoek van 2020

die eet je bij De Perdstal in Venray

Met de pannenkoek 'Hollanders krijg je hem niet' heeft Edwin Hollanders de vakwedstrijd op de Horecava gewonnen. Edwin versloeg negen andere kandidaten op het podium. Hij overtuige niet alleen de vakjury, maar ook van de kinderjury ontving hij de eerste prijs. Dat betekent niet één, maar twee bekers voor de Chef van De Perdstal in Venray. 

De winnende creatie met de naam "Hollanders krijg je hem niet", bestond uit een naturel basispannenkoek, met daarop buikspek met speculaaskruiden en appelstroop, crème van spliterwten, gewokte spruiten en zuurkool. De pannenkoek staat nog niet op de menukaart bij De Perdstal, maar dat gaat na de overwinning wel gebeuren! 

De jury was vol lof over de presentatie, maar ook over de combi van smaken. "Geen ingrediënt te veel, alle smaken kloppen en de pannenkoek ziet er fantastisch uit! Terechte winnaar van zowel de vakjury als de kinderjury."

In 2017 werd Hollanders derde bij de vakwedstrijden, in 2019 tweede en nu in de wedstrijd naar de Lekkerste Pannenkoek van 2020 greep hij dus de eerste prijs op het NK. Wij feliciteren de trotse kampioen! 

Recept 'Hollanders krijg je hem niet'

Ingrediënten 
285 ml zuurdesem pannenkoekenbeslag
150 gr buikspek
10 gr spliterwten
10 gr kool
mespuntje speculaaskruiden
2 gr zeezout
5 gr spruiten
1 theelepel olijfolie
50 gr roomboter
100 gr witte kool
25 gr appelstroop

Verder nodig: Kitchen Aid Spatel, pannenkoekenpan, oven, koksmes, bakplaat, snijplank, sousvidebad, steelpan.

Bereiding:
Pekel het buikspek met zout, suiker en speculaaskruiden 12 uur, daarna afspoelen en vacuüm 12 uur laten garen in sous-videbad op 68 graden. Kook de spliterwten en maak een crème van de spliterwten, kool gaar smoren met boter en appelsap. Spruiten schoonmaken en wokken in olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Snij mooie plakken buikspek af en leg deze op een bakplaat, bestrijken met appelstroop en deze 3 minuten verwarmen in oven van 180 graden.
Verwarm de spliterwtencrème en de kool. Bak nu een mooie naturel zuurdesem pannenkoek.
Alles nu mooi op bord leggen en een mooi smaakpalet maken zodat bij iedere hap alles geproefd kan worden. Als laatste kruim van speculaas eroverheen en zeezout.

www.deperdstal.nl 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen