Recepten
alle recepten

Venkelsalade met gerookte bieten vinaigrette en Parmezaan

Bereiding en ingrediënten

  • 3 stvenkel (medium)
  • 1 tlbietensap
  • 100 mlolijfolie
  • 1 el rookpoeder
  • 20 gParmezaanse kaas
  • 0,5 bosbasilicum
  • 1 stradijs

Bereidingswijze

  1. Reduceer de bietensap in een pan tot 250ml over blijft. Voeg hier een eetlepel rookpoeder aan toe en roer goed door met een garde.
  2. Snijd de venkel in hele dunne plakken (stand 1 op de snijmachine) en leg deze op ijswater voor ongeveer een half uur, doe hetzelfde met de radijs.
  3. Als de bietensap is afgekoeld kan je de olijfolie druppelsgewijs toevoegen en door roeren.
  4. Laat de venkel plakken even uitlekken op een doek of keukenpapier en maak ze dan aan met een beetje olijfolie, zout en peper.
  5. Schep een lepel van de bietendressing onder op het bord leg hier de plakken venkel speels op. Doe hetzelfde met de radijs en basilicum
  6. Rasp op het einde een beetje Parmezaanse kaas over het gerecht.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen