Recepten
alle recepten

Pasta cashew en zeeduivel

Pasta

Bereiding en ingrediënten

  • 500 gRoomboter (voor de beurre noisette)
  • 400 gSpaghetti
  • 400 gZeeduivel
  • 200 mlRoom
  • 200 mlWater
  • 60 gCashewnoten (ongebrand)
  • 50 gParmezaanse kaas
  • 3 stKnoflooktenen
  • 2 stTomaten
  • 2 elKappertjes
  • 100 gBeurre noisette

Pasta cashew en zeeduivel

1. Snijd de roomboter in grove stukken en verhit dit in een hoge pan todat de boter gaat bruisen en kleuren, wanneer het lichtbruin begint te worden en er spikkels ontstaan mag het vuur uit.
2. Zeef de beurre noisette door een puntzeef en zet weg zodat het goed kan afkoelen.
3. Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn en breng dit samen aan de kook met het water, room, cashewnoten en geraspte parmezaanse kaas totdat de ui gaar is en de cashewnoten zacht. Draai het geheel vervolgens fijn in de blender en breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd het tomatenvlees uit de tomaat en snijd de tomaat in blokjes. Hak de kappertjes redelijk fijn. Meng de kappertjes en tomaat met de beurre noisette en breng op smaak met zout en peper.
5. Laat de resterende beurre noisette op kamertemperatuur staan. Bak de zeeduivel in een hete pan met een druppeltje olie totdat de vis aan alle kanten mooi gekleurd is. Leg de stukken zeeduivel in de beurre noisette en laat het daar ongeveer 10 minuten in rusten en doorgaren.
6. Kook de spaghetti gaar, giet af en meng dit met de roomsaus en fijngesneden bieslook. Leg de spaghetti onderop in een pastabord, snijd de zeeduivel in dikke plakken en leg dit op de pasta. Verdeel de antiboise over het gerecht en je kunt aan tafel.

Chefs Tip
Garneer het gerecht met een takje kruiden!
Bier & Spijs
Serveer bij dit gerecht een tripel!
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen