Karamel met een touch
Bereiding en ingrediënten
- 250 mlslagroom (ongeklopt)
- 250 mlvolle melk
- 250 gsuiker
- 150 groomboter (in blokjes gesneden)
- 10 gfijn zeezout
Bereidingswijze
- Verwarm melk, room en zout samen in een steelpan. Laat het niet koken.
- Smelt de suiker in een brede pan op laag vuur totdat het donker wordt.
- Voeg 1 voor 1 de boterblokjes toe terwijl je roert met een garde.
- Voeg vervolgens de warme melk toe en blijf goed doorroeren. Laat de saus een paar minuten zachtjes inkoken tot gewenste dikte.
- Bereid het ijs voor en voeg als laatste de karamelsaus toe. Gasten zullen genieten!
De karamel kan zowel koud als warm geserveerd worden. Voeg voor een andere smaak vanille of kaneelstokjes toe aan de melk.
Serveer als ijscoupe, gewoon voor de lekker, of als dessert.