Gele cury met zwarte rijst en garnalen
Bereiding en ingrediënten
Voor 6 personen: - 400 gzwarte rijst
- 250 ggarnalen
- 1 strode puntpaprika
- 100 ggranaatappelpitten
- 0,5 bosbosui
Voor de curry: - 350 gui
- 4 stknoflooktenen
- 7 stlimoenblaadjes (kaffir)
- 2 stengelssereh (citroengras)
- 15 gkurkuma
- 8 gkardemom
- 4 ggemberpoeder
- 8 ggerookte paprikapoeder
- 800 mlwater
- 1 elgemberpuree
- 800 mlkokosmelk
- 100 mlsushi-azijn
- 50 mllimoensap
- 200 mlkookroom
- Kook de zwarte rijst in ruim kokend water in ca. 15 minuten gaar en giet af.
- Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een ruime pan met een beetje olie.
- Voeg de sereh, limoenblaadjes en de specerijen toe. Bak kort mee en schenk dan het water erbij.
- Laat het water deels verdampen zodat de smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk, kookroom, sushi-azijn, gemberpuree en het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Pureer de curry glad in de blender en passeer door een zeef.
- Snijd de bosui fijn en meng door de rijst samen met de granaatappelpitten.
- Snijd de puntpaprika in dunne plakken.
- Verhit een bakpan op hoog vuur met een beetje olie en bak de garnalen gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst, garnalen en curry over kommen en garneer met de plakken puntpaprika.