Recepten
alle recepten

Gele cury met zwarte rijst en garnalen

gele curry

Bereiding en ingrediënten

  • Voor 6 personen:
  • 400 gzwarte rijst
  • 250 ggarnalenshop
  • 1 strode puntpaprikashop
  • 100 ggranaatappelpittenshop
  • 0,5 bosbosuishop
  • Voor de curry:
  • 350 guishop
  • 4 stknoflooktenenshop
  • 7 stlimoenblaadjes (kaffir)shop
  • 2 stengelssereh (citroengras)shop
  • 15 gkurkumashop
  • 8 gkardemomshop
  • 4 ggemberpoedershop
  • 8 ggerookte paprikapoedershop
  • 800 mlwater
  • 1 elgemberpureeshop
  • 800 mlkokosmelkshop
  • 100 mlsushi-azijnshop
  • 50 mllimoensapshop
  • 200 mlkookroomshop
  1. Kook de zwarte rijst in ruim kokend water in ca. 15 minuten gaar en giet af.
  2. Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit aan in een ruime pan met een beetje olie.
  3. Voeg de sereh, limoenblaadjes en de specerijen toe. Bak kort mee en schenk dan het water erbij.
  4. Laat het water deels verdampen zodat de smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk, kookroom, sushi-azijn, gemberpuree en het limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Pureer de curry glad in de blender en passeer door een zeef.
  6. Snijd de bosui fijn en meng door de rijst samen met de granaatappelpitten.
  7. Snijd de puntpaprika in dunne plakken.
  8. Verhit een bakpan op hoog vuur met een beetje olie en bak de garnalen gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de rijst, garnalen en curry over kommen en garneer met de plakken puntpaprika.

 

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen