Kalfsschnitzel met groene asperges en kruidenpasta
Bereiding en ingrediënten
- 150 gkalfsschnitzel (ongepaneerd)
- 8 stgroene asperges
- 0,25 stspitskool
- 3 takjesbasilicum
- 3 takjespeterselie
- 100 mlrode wijn
- 100 mljus naar keuze
- kruidenpasta
- 0,5 bospeterselie
- 70 gpanko broodkruim
- 40 gparmezaanse kaas
- 25 groomboter
- 1 sneewit casinobrood (zonder korst)
Kalfsschnitzel met groene asperges & kruidenpasta
Bereiding:
1. Breek het casinobrood in kleine stukken en maal alle ingrediënten voor de kruidenpasta fijn in een blender. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
2. Verhit olie in een bakpan. Snijd de onderkant van de asperges af en bak ze beetgaar in de pan. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
3.Leg de kalfsschnitzel op een snijplank en sla plat met een vleeshamer zodat ze groter, platter en malser worden. Bestrooi met zout en peper en smeer ze in met de kruidenpasta.
4. Leg op elke kalfsschnitzel 4 gebakken asperges en rol de kalfsschnitzels op zodat ze zich tot een jasje vormen om de asperges. Gebruik opbindtouw om dit vast te binden.
5. Snijd de spitskool, basilicum en peterselie fijn en zet apart. Verhit olie in de pan en bak de kalfsschnitzels tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
6. Bak de spitskool en kruiden gaar in dezelfde pan en blus af met de rode wijn en jus. Laat dit even inkoken en leg de kalfsschnitzels er bovenop. Plaats een deksel op de pan en laat ongeveer 3 minuten op laag vuur bakken.
7. Presenteer het gerecht in de pan aan tafel met bijpassend garnituur.
Indien mogelijk is dit een leuk gerecht om in een pan te presenteren op tafel!
"Een volle rosé die goed samen gaat met het kalfsvlees, de kruiden en het frisse van de asperge!" - Bjørn Scholten, Registervinoloog
Bestel de wijn hier!