Recepten
alle recepten

Zuurvlees met pastinaak puree en groenten

Hoofdgerecht

Zuurvlees met pastinaak puree en groenten
Zuurvlees met pastinaak puree en groenten
Zuurvlees met pastinaak puree en groenten
Zuurvlees met pastinaak puree en groenten

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 2,6 kgzuurvlees van de achtermuis, panklaar
  • 50 gbraadjus
  • 500 mlwater
  • 25 gpasteuze braadjus

Schorseneren met zoete aardappel en groenten

Haal de ingelegde stukken vlees uit het fond en bak ze kort. Zet het fond apart. Meng de braadsaus met water volgens de instructie op de verpakking en voeg een beetje van het zuurvlees-fond toe. Breng de saus aan de kook en laat het daarna afkoelen.

Bak het vlees gedurende 12 uur gaar in de saus bij een kerntemperatuur van 68 °C. Laat de saus door een zeef passeren en breng het op smaak met de braadjus. Portioneer het vlees in stukken van 150 gram.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Mosterd
Ingrediënten
  • 550 gpastinaak
  • 200 mlwater
  • 10 gvloeibare, geconcentreerde groentebouillon
  • 10 gwitte Velouté saus

Pastinaak puree

Schil de pastinaken en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes in een pan, voeg de helft van het water en de groentebouillon toe en laat het op laag vuur sudderen tot de pastinaak zacht is.

Bereid ondertussen het resterende water met de Velouté saus in de verhouding 1:10. Voeg de gekookte pastinaak hieraan toe en pureer het fijn.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Lactose, Melk
Ingrediënten
  • 450 gpeterseliewortel
  • 450 gwortel met loof
  • 40 gplantaardige boter
  • 200 gzilveruitjes
  • 5 gsuiker
  • 2 gfijn zout

Groenten

Schil de peterseliewortel en wortel, behoudt de steel en het loof. Blancheer ze kort in gezout water. Bak de groenten kort voor serveren aan in de boter. Voeg de zilveruitjes, het suiker en zout hieraan toe. Giet wat groentebouillon erover en glaceer de groenten. Reduceer het fond en breng naar wens op smaak.

Allergenen:
Lactose, Melk
Serveertip
Schep de pastinaak puree op een mooi bord en leg een stuk vlees erop. Leg de groenten ernaast, giet wat saus erover en garneer met de zilveruitjes.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen