Verwarm de melk, gisdt en suiker tot 37 graden en met het met een beetje bloem tot een soepel deeg. Zet het op een warm vochtige plaats voor ongeveer een half uur. Voeg de resterende bloem, olijfolie en zout toe en kneed krachtig door. Laat het deeg vervolgens nog een half uur rusten en rol het daarna uit tot een rechthoek (ong. 20 x 40 cm) op een met bloem bestrooid werkoppervlak.
Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Pureer de kaas, rode pesto, ajvar en paprika in een keukenmachine. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Laat aan de rand 1 cm vri. Rol het deeg vanaf de lange kant op.
Plaats de de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de rol van boven naar beneden om de 4 cm diagonaal in. Trek het deeg tussen incisies afwisselend naar links en naar rechts. Besprenkel het deeg met melk en strooi er zonnebloempitten over.
Laat de broodrollade opnieuw 15 minuten rusten en bak daarna in 30 minuten op 200 graden gaar.