Recepten
alle recepten

Zalmtartaar op carpaccio van rettich

Voorgerecht

zalmtartaar
zalmtartaar
zalmtartaar

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 300 ggerookte zalm
  • 300 gverse zalm
  • 30 gsjalot
  • 10 gverse groene peper
  • 5 g koriander
  • 5 gpeterselie

Zalmtartaar

Gerookte zalm en verse zalm in fijne stukjes snijden. Sjalotten versnipperen en mengen met de groene peper bolletjes. Neem ook de koriander en peterselie op de snijplank en snipper deze fijn. Meng alle ingredienten vervolgens door elkaar. 

Allergenen:
Vis
Ingrediënten
  • 20 gsjalot
  • 2 gkappertjes
  • 150 gwitte rettich
  • 10 mllimoensap
  • 30 mlextra vergine olijfolie
  • 20 gsuiker
  • 5 ggrof zeezout
  • 1 gwitte peper

Carpaccio van rettich

Hak de sjalotten en kappertjes fijn. Maak de rettich schoon en snijdt in een snijmachine in flinterdunne plakken. Meng de limoensap, olijfolie, suiker, zout, petper en de gehakte sjalotten en kappertjes tot een marinade. 

Ingrediënten
  • 160 mlhalfvolle melk
  • 20 gverse gist
  • 3 gsuiker
  • 320 gtarwemeel
  • 30 mlolijfolie
  • 10 ggrof zout
  • 50 gpaprika
  • 180 ggeraspte kaas 48+
  • 50 grode pesto
  • 50 gajvar
  • 20 gzonnebloempitten

Mediterrane broodrollade

Verwarm de melk, gisdt en suiker tot 37 graden en met het met een beetje bloem tot een soepel deeg. Zet het op een warm vochtige plaats voor ongeveer een half uur. Voeg de resterende bloem, olijfolie en zout toe en kneed krachtig door. Laat het deeg vervolgens nog een half uur rusten en rol het daarna uit tot een rechthoek (ong. 20 x 40 cm) op een met bloem bestrooid werkoppervlak. 

Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Pureer de kaas, rode pesto, ajvar en paprika in een keukenmachine. Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg. Laat aan de rand 1 cm vri. Rol het deeg vanaf de lange kant op. 

Plaats de de deegrol met de naad naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snijd de rol van boven naar beneden om de 4 cm diagonaal in. Trek het deeg tussen incisies afwisselend naar links en naar rechts. Besprenkel het deeg met melk en strooi er zonnebloempitten over. 

Laat de broodrollade opnieuw 15 minuten rusten en bak daarna in 30 minuten op 200 graden gaar. 

Allergenen:
Lactose, Glutenbevattende granen, Melk, Sulfiet
Ingrediënten
  • 400 glimoen
  • 200 gwitte suiker
  • 1 ggemalen vanillestokjes
  • 1 ggrof zout
  • 0,5 gwitte peper

Limoenconfituur

Maak de limoenen schoon en en snijd ze van de schil als limoenfiles. Vang het sap op en breng aan de kook. Strooi de suiker erbij en breng opnieuw aan de kook. Voeg de limoenfiletjes, vanille, zout en peper toe. Laat het een paar minuten sudderen op laag vuur. Laat het sap vervolgens afkoelen. 

Chefs tip
De broodrollade is ook heerlijk met een andere vulling. Daar kunt u naar wens mee varieren. Maak bijvoorbeeld een fruitige versie met slagroom als gebak van de dag. Dat wordt gegarandeerd goed ontvangen.
Serveertip
Verdeel de plakjes rettich in een cirkel op een bord en besprenkel het met de confituur. Vorm de zalmtartaar in een metalen vormpje en plaats deze in het midden van de carpaccio. Bedek de zalmtartaar met een plakje rettich en garneer met de limoenfilet. Snijd de broodrollade aan en serveer warm bij de koude tartaar.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen