Recepten
alle recepten

Zalm-tonijn carpaccio

Zalm-tonijn carpaccio
Zalm-tonijn carpaccio
Zalm-tonijn carpaccio

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 200 gfrisée sla
  • 20 glaos (galanga)
  • 150 glimoenen
  • 20 ggepelde knoflook
  • 80 ggepelde sjalotten
  • 10 gkoriander
  • 10 gdille
  • 30 gwit sesamzaad
  • 50 mlsesamolie
  • 30 mlsojasaus
  • 100 gzeewiersalade
  • 10 gwasabi pasta
  • 550 geieren
  • 500 gzalmfilet met huid
  • 500 gtonijn loins
  • 10 gRed Dhofar kruidenmix

Zalm-tonijn carpaccio

Was de frisée sla en pluk kleine stukjes. Pel de laos en haal deze door een fijne rasp. Snijd de limoenpartjes tussen de vliesjes uit en pers de restjes van de limoenen uit. Snijd de knoflook en sjalotten in kleine stukjes. Pluk de koriander en dille en hak ook deze fijn. Rooster de sesam goudgeel. Meng de sesamolie, sojasaus, zeewier en wasabi pasta met de kruiden, limoensap, knoflook en sjalotten en laat dit circa 1 uur intrekken. Kook de eieren hard en halveer ze, haal de eierdooier eruit en hak het eiwit fijn. Snijd tot slot de zalm en tonijn in heel dunne plakjes.

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Ei, Soja, Vis, Sesamzaad
Serveertip
Gebruik een plat bord. Leg de plakjes zalm aan een kant en leg de tonijn ernaast. Besprenkel de vis met een deel van de marinade. Meng de rest van de marinade met de sla en leg dit op het bord erbij. Garneer met de stukjes eiwit en limoenpartjes.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen