Recepten
alle recepten

Zalm sous-vide

hoofdgerecht

zalm met venkelsalade
venkelsalade
zalm met venkelsalade

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 2,5 kgzalmfilet met huid
  • 90 ggeconcentreerd visfond
  • 100 gzout
  • 100 gsuiker
  • 4,5 lwater

Gemarineerde zalm

Verwijder de huid van de zalm en maak deze eventueel nogmaals schoon, verdeel hierna in porties. Meng het water, zout en de suiker met het visfond tot een marinade. Leg de zalm 12 uur in de marinade. Daarna afspoelen en droogdeppen. Verpak de zalm vacuüm en leg deze 30 minuten in een sous-vide bak bij een temperatuur van 42 graden. 

Allergenen:
Vis, Glutenbevattende granen, Selderij
Ingrediënten
  • 400 gcitroen
  • 100 gsuiker
  • 100 mlwater

Zoete citroenen

Schil de citroenen en verdeel in partjes. Kook suiker en water voor de suikersiroop en laat deze afkoelen. Verpak de geschilde citroenparetjes met het suikersiroop vacuüm en laat deze een nacht in de koelkast staan.

Ingrediënten
  • 1,2 kgvenkel
  • 100 mlbalsamico-vinaigrette

Venkelsalade

Snijd de venkel fijn met een snijmachine en leg deze in ijswater. Haal vervolgens de verkel eruit en stop deze in de slacentrifuge. Hierna marineren met balsamico vinaigrette. 

Chefs tip
Sappig: door de visfond te marineren worden de eiwitten behouden tijdens het garen, waardoor de zalm sappig blijft. Knapperig: door het ijswaterbad wordt de venkel extra knapperig. Aromatisch: door het vacuüm verpakken krijgen de citroenpartjes een bijzondere aroma en zijn beter te bewaren.
Serveertip
Serveer de venkelsalade in een schaaltje en verdeel de citroenpartjes en zalm op het bord. Naar believen met tuinkers, kruiden en zure room garneren.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen