Recepten
alle recepten

Blini's met zalm en sinaasappel

Voorgerecht

zalm blini
zalm blini
zalm blini

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 200 gsinaasappel
  • 200 gcitroen
  • 10 gdille
  • 5 gsalie
  • 5 gbasilicum
  • 30 ggrof zeezout
  • 60 gsuiker
  • 1 kgzalmfilet met huid
  • 10 ggrove peper
  • 50 mlcognac
  • 200 gcrème fraîche

Gemarineerde zalm

Snijd de sinaasappel en citroen in stukken. Hak de dille, salie- en basicilumblaadjes fijn. Meng het zout en de suiker door elkaar en strooi de helft op een ovenschaal. Smeer de zalm in met de gehakte kruiden en de peper. Leg de zam met de huid naar beneden op het suiker-zoutmengsel. Strooi de rest van dat mengsel dan over de vis. Pers de citroen uit en giet over de zalm. Leg een paar schijfjes over de zalmfilet. Besprengel cognac over de zalm.

Dek af en plaat 16-24 uur in de koeling (afhankelijk van de grootte van de filets). Haal de zalmfilets van de plaat en dep lichtjes af. Zorg daarbij dat de kruiden zo goed mogelijk aan de vis blijven plakken. Haal de crème fraîche alvast uit de koeling. 

Allergenen:
Vis, Melk, Lactose
Ingrediënten
  • 40 gverse gist
  • 700 mlvolle melk
  • 500 gglutenvrij meel
  • 2 ggrof zeezout
  • 100 gboter
  • 120 mleiwit
  • 100 ggeklaarde boter

Blinideeg

Los de gids op in de melk. Zorg dat deze lauwwarm van temperatuur is. Voeg het meel en het zout toe en meng tot een glad deeg. Laat de boter smelten en voeg aan het deeg toe. Laat het ongeveer twee uur rijzen op kamertemperatuur. Klop de eiwitten licht op en schep voorzichtig onder de rest van het deeg. 

Bak de blini's met boter in een kleine koekenpan aan beide zijden gaar. 

Allergenen:
Lactose, Melk, Ei
Serveertip
Snijd de zalm van het staartstuk in heel dunne plakjes, draai op tot het de vorm van een roosje heeft. Plaats dit in het midden van het bord. Dep de versgebakken blini's droog met crêpepapier, leg ze naast de roosjes. Garneer met crème fraîche.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen