Wijnen en gedistilleerde dranken

Aangenaam genoegen

Combineer plezier en fascinatie in de wereld van wijn en gedistilleerde dranken. Onze wijnexperts adviseren u graag en stellen samen met u een op maat gemaakte wijnkaart samen. CHEFS CULINAR beschikt over een ruim assortiment met meer dan 650 wijnen. En dat is nog niet alles: bekijk ook onze brede selectie champagne, sterke dranken en likeuren.

Exclusief bij Chefs Culinar

Om u van kwaliteitswijnen voor de beste prijs te voorzien, hebben we een team gevormd van vinologen, sommeliers en vakmensen uit de horeca. Samen stelden zij een selectie samen van wijnen die exclusief bij Chefs Culinar verkrijgbaar zijn. Dit zijn stuk voor stuk populaire wijnen uit alle bekende herkomstlanden, van geliefde druivenrassen gebotteld in een mooie fles. Deze wijnen zijn uitstekend te combineren met verschillende gerechten en geschikt om in te zetten als huiswijn, op evenementen en in de catering.

Wijnoogst
Zuid-Franse wijnregio

Langs de kust van de middellandse zee, van de Pyreneeën tot aan de Italiaanse grens, zijn de wijngebieden van Zuid-Frankrijk verdeeld. Denk aan de Languedoc, Roussillon, Corbières en Minervois, om er zo maar een paar te noemen. Wijnen uit deze regio kenmerken zich met name door hun toegankelijkheid en zijn smaakvol en fruitig. De mediterrane zon zou als het ware tot op de tong gevoeld kunnen worden. Jarenlang hebben wijnen uit deze regio weinig aandacht gekregen, intussen is hier veel veranderd. Vandaag de dag zijn locale wijnboeren zeer gedreven om een eigen identiteit aan de wijnen en het terroir te geven. 

Bekende grote producenten en kleine jonge boeren zijn in deze regio met elkaar verenigd om gezamenlijk continu aan kwaliteitsverbetering te werken. Ze hebben één gemeenschappelijk doel: Zuid-Franse wijnen weer op de kaart zetten en de bekendheid genereren die het verdient. De meest geavanceerde technieken en kennis over wijnbouw en wijn bereiden worden gedeeld en ingezet om een zo hoog mogelijk niveau te kunnen bereiken. En met succes! 

De " nieuwe wereld "

Als in wijntermen gesproken wordt over de nieuwe wereld dan heeft men het, op enkele uitzonderingen na, over alle wijnproducerende landen buiten Europa. Bekend zijn Amerika, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Californië is het belangrijkste wijnbouwgebied van Noord-Amerika. Ongeveer 90% van alle Amerikaanse wijnen wordt hier geproduceerd. Was Californië een land op zich, dan zou het 's werelds vierde wijnproducent zijn, na Frankrijk, Italië en Spanje. Op het Zuid-Amerikaanse continent worden de meest liters in Argentinië geproduceerd. Argentinië kent een grote variatie van klimaattypes en grondsoorten. De wijnbouwgebieden bevinden zich vooral in het westen van het land, op de oostelijke helling van de Andes. Door het ontbreken van extreem hoge temperaturen op deze berghellingen hebben de druiven een zeer sterk aroma. Aan de andere kant van de het andesgebergte, in het lang uitgestrekte Chili, maakt men voornamelijk wijn van typisch Franse druivenrassen. Wijnbouw is hier mogelijk doordat koude winden vanaf zee de druiven verkoeling brengen en riviertjes met smeltwater uit het Andesgebergte voor voldoende watertoevoer zorgen. 

In Zuid-Afrika waren het de Nederlanders die wijnbouw het land in brachten, maar de kwaliteit van de deze eerste wijnen liet nog te wensen over. Later brachten zij Fransen mee op hun handelsreizen, die met hun wijnkennis een stempel op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw hebben gezet. En dat zie je vandaag de dag nog steeds, want veruit het grootste deel van de druivenrassen hier is van Franse oorsprong. 

Nieuw-Zeeland is het meest zuidelijk gelegen wijnland ter wereld en ook het meest afgezonderd. Met 1800 km is Australië het meest nabije wijnland. De wijnboeren hier zijn volledig afhankelijk van de import van materialen. Dat, in combinatie met wijnen van hoge kwaliteit, populariteit en lange transportwegen leidt ertoe dat wijnen uit Nieuw-Zeeland wat duurder zijn dan wijnen uit andere landen. In Australië is wijnbouw het best mogelijk langs de zuidkust. Het klimaat is daar vergelijkbaar met de Middellandse zee. Vanwege de warmte en vele zonuren kunnen druiven goed rijpen en dit levert hier alcoholrijke wijnen. 

Laat u inspireren!