Wijnen en gedistilleerde dranken

Aangenaam genoegen

Combineer plezier en fascinatie in de wereld van wijn en gedistilleerde dranken. Onze wijnexperts adviseren u graag persoonlijk en werken samen met u aan een op maat gemaakt wijnconcept. Wij beschikken over een fantastisch ruim assortiment aan wijnen. Je vind bij ons een breed internationaal aanbod, van grote namen tot en met de "jonge" onbekende nieuwe generatie wijnboeren en wijnboeren die zowel op groot- als kleinschalig vlak werken. Een ruim aandeel van onze wijnen zijn exclusief bij ons verkrijgbaar en nergens anders te vinden, hiermee kunt u zich als ondernemer onderscheiden. Naast wijnen beschikken we over een ruim aanbod sterke dranken en likeuren, een kijkje kunt u nemen in onze online catalogus. 

***Grosslage
***Grundweine
Grand Cru
Grand Vin
Glühwein
Gran Reserva
***Gärung
***Gerbstoffe (Tannine)
***Flaschensäure
***Frizzante
***Essigsäure
***Extrakt
***Entrappen
***Erzeugerabfüllung
***Edelfäule
***Eiswein
Depot
Dosage
DOP
***Degorgieren
Cuvée
DOP
Crémant
Crianza
***Böckser
Cava
Assemblage

Mix in één vat van verschillende wijnen in die bij elkaar passen, maar elk afzonderlijk gemaakt zijn uit verschillende druivensoorten.

Alcohol

Ontstaat tijdens de gisting door de omzetting van suiker tot most. Bij de gisting splitst de gist de suiker die zich in de most bevind in ethylalcohol en CO2. 

barrique
Barrique

Oorspronkelijk alleen een Franse wijnmaat uit de Bordeaux voor 225 liter. Deze kleine eiken vaten worden nu over de hele wereld gebruikt.

Bio wijn

In de volksmond gebruikte benaming voor wijnen die met minimaal gebruik van chemicaliën en chemische meststoffen zijn geproduceerd. Hoewel in het laboratorium geen significante verschillen in hoeveelheid verontreinigde stoffen in de wijn geconstateerd kunnen worden, is deze methode ongetwijfeld minder belastend voor het milieu. Vandaag de dag worden er heel goede, karaktervolle biologische wijnen aangeboden. Het concequent inkopen van ecologisch geproduceerde wijnen verschaft wijnproducenten keurmerken als het Bioloand, Naturland en ECOVIN. 

Exclusief bij Chefs Culinar

Om u van goed betaalbare kwaliteitswijnen te voorzien die uitstekend te combineren zijn met verschillende gerechten, geschikt zijn om in te zetten als huiswijn, op evenementen en in de catering, is een team gevormd van vinologen, sommeliers en vakmensen uit de horeca. Samen stelden zij een selectie samen van wijnen die exclusief bij ons verkrijgbaar zijn. Bekijk voor meer informatie de folder: WIJNEN EXCLUSIEF BIJ CHEFS CULINAR in de rechterkolom op deze pagina. 

Wijnwoordenboek

AOP/AOC

Appelation d'Origine Protégee/Controlée - Franse en Zwitserse bescherme oorsprongsbenaming die op het etiket van de fles wordt vermeld. Hieronder vallen onder andere regelgeving over het herkomstgebied, druivenras, wijngaardbeheer, wijnbereiding en opbrengst. 

Alcohol

Ontstaat tijdens de gisting door de omzetting van suiker tot most. Bij de gisting splitst de gist de suiker die zich in de most bevind in ethylalcohol en CO2. 

Ampelografie

Druivenkunde

 

Assemblage

Mix van verschillende wijnen die bij elkaar passen in één vat, die elk afzonderlijk gemaakt zijn uit verschillende druivensoorten. 

***AUSBAU

Rijping van wijnen op houten vaten, roestvrijstalen tanks of andere opslagvormen voor nog meer smaak.

Laat u inspireren!