Recepten
alle recepten

Vongole en gegrilde zalm met pasta

Vongole en gegrilde zalm met pasta
Vongole en gegrilde zalm met pasta
Vongole en gegrilde zalm met pasta

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 50 gsjalotten
  • 200 mlwitte wijn
  • 1 g laurier
  • 1 gjeneverbes
  • 750 mlvisbouillon
  • 1,8 kgvongole
  • 300 gmini-prei
  • 1,2 kgzalmfilet

Vongole en gegrilde zalm

Snijd de sjalotten in fijne reepjes en leg ze koud in witte wijn. Voeg laurier en jeneverbes toe en reduceer tot de helft. Schenk vervolgens de visbouillon erbij en reduceer wederom tot een derde. Leg de vongoles in de hete bouillon en laat ze warm worden.

Halveer de mini-preien in de lengte en maak ze schoon. Dep ze een beetje droog en bak ze in een pan zonder olie. Laat de prei hierna in de visbouillon garen. 

Verwijder de huid van de zalm, maak hem schoon en droog. Snijd de zalm aansluitend in de gewenste vorm en bak ze in de pan. Leg de huid van de zalm tussen twee bladeren perkament papier en bak ze knapperig in een teflonpan zonder olie. Zet hierbij bijv. een pan/pot op de huid.

Allergenen:
Ei, Sulfiet, Selderij, Vis, Schaaldieren, Weekdieren
Ingrediënten
  • 600 gpasta penne
  • 30 gsjalotten
  • 2 gknoflook
  • 30 gboter
  • 150 mlwitte kookwijn
  • 300 mlhelder gevogeltebouillon
  • 100 ghoudbare slagroom (30% vet)
  • 2 mlwitte truffelolie

Pasta en truffelschuim

Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af als deze gaar is, en vang 100 ml kookvocht op.

Snijd de sjalotten en knoflook fijn en bak ze in boter op laag vuur tot ze glazig kleuren. Schenk het kookvocht van de pasta, witte wijn en gevogeltebouillon erbij en reduceer tot ongeveer de helft. Meng de slagroom erdoorheen en laat het opnieuw kort koken. Laat het door een fijne zeef passeren en breng op smaak met truffelolie. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Ei, Selderij, Sulfiet, Lactose, Melk
Serveertip
Leg de stukken zalm op een bord en leg de vongoles ertussen. Garneer met de pasta. Leg de stukken prei kruislings over de rand van het bord. Schenk de hete visbouillon erbij en decoreer met het truffelschuim. Garneer naar wens met de huidchips of grof zeezout.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen