Verse vis

Een milieubewuste keuze

Zeetong, tonijnsashimi, Hollandse garnalenkroketten, king crab poten en Gillardeau oesters – dit is slechts een greep uit ons vers vis assortiment. Sinds 2016 hebben we de handen ineen geslagen met visleverancier Vos Vis, een gevestigde naam in Zuidoost-Nederland. Hierdoor kunnen wij dagelijks verse en diepgevroren vis leveren vanuit diverse visafslagen, waaronder Breskens, Den Helder, IJmuiden, Lauwersoog, Urk, Stellendam, Scheveningen en Yerseke.

Je maakt de keuze of je producten ontveld, ontgraat, ontschubd, gefileerd, geportioneerd en/of gevacumeerd wilt ontvangen. In onze moderne viswerkeringskeuken in Nijmegen verwerken en verpakken wij de vis volgens uw wensen. Zo zorgen we ervoor dat je elke bestelling vers en onder de strengste garanties krijgt aangeleverd. 

Of het nu zalm, kabeljauw of zeebaars is - we leveren alles wat een visliefhebber wenst. Daarbij zorgen we ervoor dat onze specialiteiten uit de zee en rivieren zoveel mogelijk afkomstig zijn van duurzame en schone visvangst. 

Verse vis
Zo herkennen wij verse vis

Verse vis bereiden is leuk, want het ruikt niet naar vis. Natuurlijk weet elke oude rot in de keuken hoe een verse vis eruit ziet. Maar hier een lesje voor de nieuwe keukenspelers. Voordat de vis wordt gefileerd, moet hij eerst worden gekocht. We onthullen hier hoe onze versspecialisten de meest verse vissen herkennen. 

Verse vis ruikt naar de zee! Maar, zul je denken, een vis ruikt toch naar vis? Nee, verse snoekbaars, zalm, haring etc. ruiken eigenlijk alleen naar de zee en juist niet visachtig. Dus ga je visinkopen doen, gebruik dan je neus. Werp daarnaast een scherpe blik op de ogen van de vis. Heldere vissenogen zijn een teken van versheid van de vis. De ogen van een verse vis zijn helder en naar buiten gebold. Zijn ze troebel? Ga dan maar voor een ander visje. Zitten de kieuwen er nog aan? Deze zijn namelijk belangrijk voor het beoordelen van de versheid van een vis en zullen na aankoop moeten worden verwijderd. Als ze er al af zijn kun je beter een ander exemplaar kiezen. Verse vis heeft felrode, vochtige en strakke kieuwen. 

Verse vis heeft daarnaast ook een mooie huid. Het vissenvel moet vochtig zijn en zilverachtig glinsteren. De slijmlaag op de huid of schubben moet intact zijn. Een droge vissenhuid wijst noch op frisheid, noch op een goede koelketen. Druk met uw duim op de vis. Verdwijnt de deuk onmiddelijk weer in de oorsprongelijke vorm? Dan kun je er zeker van zijn dat je een verse vis in handen hebt.  

Kaviaar
Kaviaar, ooit het eten van de armen

Nieuwsgierig naar kennis van kaviaar? Er is genoeg opmerkelijk aan deze delicatesse. De fijne viseieren zijn ideaal als aperitief, vooral op speciale feestdagen is verse kaviaar een garantie voor uitzonderlijk genot. Ze behoren tot de duurste voedingsmiddelen ter wereld. Nog een reden om dit gastronomische gerecht eens van dichterbij te bekijken.

We hebben enkele interessante feiten voro u op een rijtje gezet. Zeldzaam is het, begeerd en ongelofelijk duur. Vanaf 500 euro per kilogram kost echte kaviaar. Zeldzamere varianten kunnen zelfs voor 10.000 euro per kilo kosten. In de volksmond spreekt men daarom ook wel van het ''zwarte goud''. Leer hier welke curiositeiten er nog meer om deze kleine eieren bestaan. 

Kaviaar werd door de jaren heen niet altijd als delicatesse beschouwd. Vroeger was het voedsel van de armen. Het genieten van kaviaar was niet altijd een voorrecht. In tijden dat steuren nog in grote getalen de oceaan bevolkten, voedden vooral armere mensen zich met de voedzame vis en haar eieren.

Net als veel andere zeevruchten bevat kaviaat veel zink. Zingt verhoogt de productie van testosteron en verhoogt op die wijze de mannelijkheid. Wist u dat er een wedstrijd kaviaar eten in Moskou bestaat? Bij de laatste wedstrijd at de winnaar voor 5000 dollar aan kaviaar in slechts 86 seconden. Dat was een erg prijzige snack. 

Laat u inspireren!

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen