Recepten
alle recepten

Vegan granola met rood fruit

Ontbijt

vegan granola
vegan granola
vegan granola
Voedingswaarden (per portie)
  • Kilojoule: 1520,0
  • Kilocalorieën: 363,0
  • Vetten: 9,8
  • ... waarvan verzadigde vetzuren: 0,7
  • Koolhydraten: 50,9
  • ... waarvan suikers: 25,4
  • Eiwitten: 13,8
  • Zout: 0,0
Kok: Daniel Kämmer

Bereiding en ingrediënten Aantal porties: 10 / Portiegrootte: 330

Ingrediënten
  • 150 gsuiker
  • 300 ghavervlokken
  • 50 glijnzaad
  • 25 gamarant
  • 100 gzonnenbloempitten
  • 700 gaardbeien
  • 300 gbramen
  • 300 gframbozen
  • 300 gblauwe bessen
  • 200 grode bessen
  • 1 kgsojayoghurt

Granola

Doe de suiker in een pan en verhit zodat de de suiker gaat smelten. Voeg de havermout toe onder af en toe roeren en laat het geheel karameliseren. Plaats het mengsel vervolgens op een bakplaat om af te laten koelen. Laat een grote pan heet worden. Doe de lijnzaad erin en dek af met een deksel. Wanneer het geknetter ophoudt haalt u de pan direct van het vuur en strooit u ook de lijnzaad over de bakplaat om af te laten koelen. Doe hetzelfde met de amarant. Rooster de zonnebloempitten kort in een droge pan.

Allergenen:
Soja, Glutenbevattende granen
Chefs tip
De yoghurt smaakt nog frisser als u het aanmaakt met een klein beetje citroensap. U kunt ook normale yoghurt gebruiken, het gerecht is dan echter niet meer vegan.
Serveertip
Was de bessen, snijd ze eventueel in stukjes en mix voorzichtig door elkaar. Schep yoghurt in een schaaltje, bestrooi met fruit en met de granola.