Meng het meel, de sojamelk, suiker en de helft van de vanille tot een glad deeg. Verwarm een pan met een diameter van ongeveer 22 cm en vet de pan in met plantaardige olie. Schenk het deeg met een lepel in de hete pan. Draai de pan zodat de crêpe een gelijkmatige dikte krijgt en bak hem aan beide kanten bruin. Plaats de crêpe op een rooster om af te koelen.
Snijd de gedroogde vruchten in blokjes. Kook het appelsap met de resterende vanille en voeg dan de fruitblokjes toe. Kook tot bijna alle vloeistof opgenomen is.
Leg voor elke portie 2 crêpes licht overlappend op elkaar. Snijd de boven- en onderrand van de ronding, zodat de crêpe recht is. Verdeel de vruchtencompote in een strook over de hele breedte. Vouw de crêpe en keer hem dan om, zodat de zoomnaad naar beneden ligt. Verdeel weer een strook fruit over de hele breedte en vouw opnieuw van vorne naar achteren. Dit creërt de karakteristieke 8-vorm. Rol de crêpe vervolgens strap op, omwikkel hem met huishoudfolie en leg hem in de koeling.