Recepten
alle recepten

Vegan crêpe met pruimencompote

nagerecht

vegan crêpe
vegan crêpe
vegan crêpe

Bereiding en ingrediënten

Ingrediënten
  • 600 gtarwevolkorenmeel
  • 900 mlsojamelk (ongezoet)
  • 100 gbruine suiker
  • 2 gvanillestokjes
  • 50 mlraapzaadolie
  • 200 ggedroogde abrikozen
  • 200 ggedroogde appelringen
  • 200 ggedroogde peren
  • 500 mlappelsap

Crêpe

Meng het meel, de sojamelk, suiker en de helft van de vanille tot een glad deeg. Verwarm een pan met een diameter van ongeveer 22 cm en vet de pan in met plantaardige olie. Schenk het deeg met een lepel in de hete pan. Draai de pan zodat de crêpe een gelijkmatige dikte krijgt en bak hem aan beide kanten bruin. Plaats de crêpe op een rooster om af te koelen. 

Snijd de gedroogde vruchten in blokjes. Kook het appelsap met de resterende vanille en voeg dan de fruitblokjes toe. Kook tot bijna alle vloeistof opgenomen is. 

Leg voor elke portie 2 crêpes licht overlappend op elkaar. Snijd de boven- en onderrand van de ronding, zodat de crêpe recht is. Verdeel de vruchtencompote in een strook over de hele breedte. Vouw de crêpe en keer hem dan om, zodat de zoomnaad naar beneden ligt. Verdeel weer een strook fruit over de hele breedte en vouw opnieuw van vorne naar achteren. Dit creërt de karakteristieke 8-vorm. Rol de crêpe vervolgens strap op, omwikkel hem met huishoudfolie en leg hem in de koeling. 

Allergenen:
Glutenbevattende granen, Soja, Sulfiet
Ingrediënten
  • 500 ghalve pruimen (diepvries)
  • 150 gbruine suiker
  • 120 ggeleisuiker 2:1
  • 250 mlappelsap
  • 1 gvanillestokjes

Pruimencompote

Laat de pruimen in een zeef ontdooien en vang het sap op. Karameliseer de bruine suiker en blu saf met het pruimensap. Voeg de resterende ingrediënten toe en breng aan de kook. Leg vervolgens de pruimen in de compote en laat afkoelen. 

Ingrediënten
  • 200 gzijden tofu
  • 40 gnoot nougat massa
  • 20 gamandelen
  • 20 gwalnoten
  • 20 ghazelnoten
  • 25 mlAmaretto (28%)
  • 20 mlahornsiroop

Noten-tofu crème

Mix de zijden tofu met de verwarmde nougat kort. Rooster de noten en amandelen en voeg ze toe aan de tofumassa. Meng alles tot een glad mengsel. Breng op smaak met Amaretto en ahornsiroop. 

Allergenen:
Soja, Noten
Ingrediënten
  • 150 gsuiker
  • 3 gzeezout
  • 100 mlwater
  • 30 gamandelen
  • 30 gwalnoten
  • 30 ghazelnoten
  • 30 gcashewnoten

Karamel-noot-zeezout

Breng de suiker, het zout en water aan de kook. Laat het tot een amberkleurig karamel inkoken. Voeg de pinda's en amandelen toe en roer goed door. Giet de massa op bakpapier en rol het vlak uit. Laat het dan afkoelen. 

Allergenen:
Pinda, Noten
Serveertip
Verwarm de crêpe kort voor het opdienen of karamelliseer hem. Snijd de crêpe in stukken en serveer op een mooi bord. Leg een aantal halve pruimen op het bord en druppel er wat saus overheen. Strijk de crème op het bord, breek de karamel in stukken en leg ook deze erbij. Garneer naar wens met geschaafde pistachenoten.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen